Foto: Bildbyrån (Montage)
SHL

Tredje klubben - första målen för Brodecki: "En speciell säsong"

ANNONS

Adam Brodecki har till kommit till rätta denna SHL-säsong. 
I toppmötet med Leksand klev forwarden fram - för sin tredje klubb denna säsong, Luleå.
– Jag är glad över att vara här, det är skitkul, säger stora hjälten i TV4 under 4–3-vinsten.

Efter korttidskontrakt i både Växjö och Frölunda skrev Adam Brodecki på för Luleå. Till slut hade den rutinerade SHL-forwarden fått ett avtal för resten av säsongen. Trots detta hade han fortsatt en utmaning framför sig för att slå sig in. 

– Han är främst tänkt som en breddvärvning som gäller säsongen ut, samtidigt som arbetet fortgår med att hitta en center inför avslutningen av säsongen, sa general managern Stefan Nilsson när Brodecki plockades in. 

Under torsdagen gjorde han sin femte match sedan ankomsten. Då fick han jubla för första gången denna SHL-säsong - och bli stor hjälte 

– Jag har haft två bortdömda innan så det var skönt att de godkände det där. Jag var lite osäker, säger Brodecki i TV4 efter målet.

Innan ankomsten i Luleå hade det endast blivit sju matcher denna säsong, fyra i Växjö och tre i Frölunda. En minst sagt speciell säsong har det varit för 28-åringen. 

– Det är två olika filosofier. Växjö var väl mer dra ner på tempot, skickliga med pucken. Här i Luleå är det lite mer likt Frölunda, det är mer skridskoåkning och mer press-spel. Det är kul. En speciell säsong för mig, men jag är glad över att vara här, det är skitkul, fortsätter Brodecki i sändningen.

Stor hjälte - efter sena vändningen

Matchen i sig inleddes starkast av Luleå efter att Leksand haft flygstrul och nedsläpp skjutits upp. Trots detta hade Leksand nätat två gånger innan Brodecki klev fram. Dessutom en gång i numerärt underläge. 

– Luleå drev spelet framförallt inledningsvis. Leksand tyckte jag var kvar i flygplanet, men man har skapat farliga målchanser när man väl kommit upp, säger experten Staffan Kronwall i TV4-studion. 

Brodecki var inne på samma spår efter sitt mål i andra perioden. 

– Jag tycker att vi har ett stort övertag, men de har farliga kontringar, säger forwarden. 

Leksand satte 3–1 tidigt i den tredje perioden, men därefter var det hemalaget som kämpade sig ikapp. Linus Omark satte 2–3 och Brodecki noterades för dagens andra poäng innan Einar Emanuelsson även sate 3–3 med knappa två minuter kvar, detta i numerärt underläge. 

Det verkade sedan vara skrivet i stjärnorna att Brodecki skulle kliva fram. I straffläggningen blev han den stora hjälten och säkrade 4–3-segern för Luleå.

– Det var kul att man fick chansen på straffen. Jag har varianter. Det var skönt att han gick på gubbhörnet, säger Brodecki i TV4 efter matchen och fortsätter: 
– Det var en speciell klubb att vara i Kladno, man blev behandlad på ett annat sätt än man är van vid i Sverige. Det var därför jag tog det lugnt med att sajna något, för att komma någonstans där jag verkligen vill vara, tycker hockey är kul och mår bra. Det gör jag uppenbarligen just nu.


TV: Lucas Elvenes slår tillbaka mot kritiken: "Bullshit"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games