Marty Walsh, NHLPA:s vd, är kritisk till arenasituationen i Arizona.
ZUMA/Bildbyrån.
NHL

Arenafrågan fortfarande osäker – Klockan tickar för Arizona Coyotes

ANNONS

Arizona Coyotes har haft en fin start på säsongen, spelmässigt. Men arenasituationen kring klubben är fortfarande ett stort frågetecken. Nu kommer signaler på att tiden eventuellt börja bli knapp för laget, om de vill vara kvar i Arizona.

Arizona Coyotes spelar just nu i Mullet Arena, en college-arena som tar cirka 4600 personer. Klart mycket mindre än alla andra NHL lag. Tidigare rapporter från The Athletic har indikerat att NHL vill se en konkret plan för bygget av en ny arena innan slutet av januari. Annars kan laget tvingas flytta till en annan stad. 

Nu är NHLPA:s VD Marty Walsh frustrerad över hur lite framsteg som har gjorts med planerna för en ny arena. Walsh berättar att han var i Arizona för ett år sedan, då pratade klubben om att de snart skulle hitta en lösning.

– Mycket tid har gått. Ett år har passerat och de har inte hittat någonting, inte vad jag vet iallafall. Så min åsikt är att klockan tickar för Arizona, säger Walsh till The Athletic.

“Spelarna förtjänar en bättre arena"

Han är också frustrerad över hur lite som har kommunicerats med spelarfacket. Han berättar att klubben inte har pratat med honom alls, vilket han tycker är konstigt då spelarfacket har uttryckt sin åsikt ganska mycket i frågan.

– Jag står för det jag sa från början. Spelarna förtjänar och kommer att spela i en bättre arena. Det måste de, säger Walsh till The Athletic.

Walsh berättar också att han har varit i kontakt med NHL:s kommissionär Gary Bettman, och hoppas på att få mer information om vad som händer inom de närmsta veckorna. 

NHL:s vicekommissionär Bill Daly berättar att han inte har någon deadline för när processen kan vara klar, men att det arbetet fortgår enligt plan.

– Klubben har informerat oss om att allt som behöver hända sker enligt tidsplanen, säger Daly till The Athletic.

Klubben har meddelat via en talesperson att de inte har några mer uppdateringar kring arenasituationen i nuläget.

När Bill Daly fick frågan om NHL har någon beredskapsplan om arenasituationen i Arizona inte får någon lösning, sa han till The Athletic att ligan kommer vara förberedda på alla möjliga utfall.

Samtidigt som allt detta kom det igår ett pressmeddelande om att ägargruppen bakom basketlaget Utah Jazz har lämnat in en formel begäran till NHL om att inleda en expansions-process. Detta för att göra plats åt ett NHL-lag i Utah.


TV: Pittsburghs genanta miss – Malkin gör självmål 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games