Foto: Bildbyrån & TV4 (Montage)
HockeyAllsvenskan

Björklövens hemmaspöke är kvar: "Jag är riktigt förbannad"

ANNONS

Björklöven går fortsatt blytungt på hemmaplan. 
Efter 4–6-förlusten mot Djurgården var tränaren, Viktor Stråhle rejält irriterad. 
– Skulle jag säga exakt hur tankarna går hade det inte varit jättevälkommet i media, säger han i TV4.

Efter en stark start på säsongen har Björklöven glidit ner i tabellen, framförallt sett till matcherna på hemmaplan. Faktum är att man inför onsdagens toppmöte med Djurgården endast hade tagit tre av 21 möjliga poäng de sju senaste matcherna i Umeå. 

– Det är besvärande. Två månader, lite drygt, sedan man tog en trepoängare senast. Det här ger lite kalla kårar, säger TV4:s expert Fredrik Söderström inför mötet. 

Kämpade ikapp i målfesten

Det blev en målfest tidigt med chanser åt båda håll, men till slut tog Djurgården över mötet. I den andra perioden tappade “Löven” 2–3-underläget till 2–5 och såg i stora perioder slarviga ut enligt experten Söderström.

– Det är osynkat, det är frustrerat. Man slarvar ibland och säger att man överarbetar. Jag tycker att Björklöven är överkonstruktiva, det är att vara stöddiga i spelet med puck så att man sätter varandra i skiten. På 40 spelade minuter är det en mycket bra bortamatch av Djurgården och Björklöven är kvar i problematiken, säger Fredrik Söderström i TV4.

Tre mål under sista 20 skulle krävas av Björklöven för at vända på toppmötet. 

– Först och främst tycker vi att det är alldeles för dåligt. Det är ihåligt, vi är inte tillräckligt tajta och förlorar för många kamper. Det vi har snackar om är att göra en comeback och vända på den här skiten, säger lagkaptenen, Fredric Andersson i TV4 inför perioden. 

Utvisningar gav “Löven” chansen i tredje (läs mer om detta här), men det räckte inte hela vägen. De två målen följdes upp av ett i tom bur och slutresultatet blev 4–6. 

“Riktigt förbannad - salongsdörrar i mittzon”

Efter matchen var det en irriterad Viktor Stråhle som mötte TV4.

– Skulle jag säga exakt hur tankarna går hade det inte varit jättevälkommet i media. Jag är uppriktigt riktigt förbannad. Jag tycker inte att vi är cyniska i vårt sätt att spela. Vi ser stundtals jättefina ut, men det spelar ingen roll om du har salongsdörrar i mittzon där du åker rätt igenom och skapar tre mot tvåor på alla sätt, säger tränaren och fortsätter: 
– Man är villig att ta risksen utan att veta vad man riskerar. Det är precis det som måste lagas nu. Vi har inte tid att vänta. Vi måste in i ett slutspel. Det gäller att laga problemen fort som F-A-N. Gör vi inte det är vi inget att räkna med.


TV: Calle Odelius: Tre anledningar till att Djurgården går upp

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games