Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Ny fullträff i natt – nu toppar Fabian Zetterlund interna skytteligan

Fabian Zetterlund går mot sin mest produktiva säsong i NHL-karriären. I natt stod värmlänningen för ett mål under ordinarie tid samt ett straffmål när San Jose besegrade Los Angeles med 4–3.

Flytten från New Jersey till San Jose må ha varit en sportslig nedgradering för Fabian Zetterlund, men flytten till Kalifornien har även inneburit ett större förtroende för den värmländske forwarden.

Den här säsongen har Zetterlund tackat för förtroendet genom att vara en av Shakrs främsta spelare. I nattens möte med Los Angeles utökade den svenske 24-åringen sin målskörd, då han öppnade matchens målkonto i den andra perioden.

Målet var Zetterlunds 14:e fullträff för säsongen, vilket innebär att han nu går upp i delad ledning i den interna skytteligan i Sharks, en ledning han delar med storstjärnan Tomas Hertl.

Även William Eklund blev målskytt

Förutom 1–0-målet under ordinarie matchtid så stod svensken även för ett av Sharks två mål i straffläggningen, vilket innebar att bottenlaget tog en skrällartad seger mot Kings med 4–3. Totalt har Zetterlund, som loggade över 22 minuters istid i natt, skrapat ihop 21 poäng (14+7) på 47 matcher den här säsongen.

Även William Eklund blev målskytt i matchen för Sharks, då han utökade Sharks ledning till 2–0 kort efter Zetterlunds 1–0-mål i den andra perioden. Målet var Eklunds åttonde för säsongen.

I Los Angeles stod Adrian Kempe för en assist, medan Carl Grundström, Samuel Fagemo och Andreas Englund lämnade matchen utan poäng.

Los Angeles Kings – San Jose Sharks 3–4 e. str (0–0, 1–2, 2–1, 0–0, 0–1)
Los Angeles: Trevor Moore (21), Quinton Byfield (14), Drew Doughty (11).
San Jose: Fabian Zetterlund (14), William Eklund (8), Justin Bailey (3).