Ryan Reaves.
Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån
NHL

Ryan Reaves om petningarna: “Jag hatar det verkligen”

ANNONS

Ryan Reaves har inte spelat för Toronto Maple Leafs på över en månad. 
Nu öppnar han upp om situationen i klubben och frustrationen över att petas. 
– Jag hatar det verkligen – har pratat med mina agenter, säger Reaves till Sportsnet

Inför säsongen flyttade Ryan Reaves hem till Kanada då han skrev på för Toronto Maple Leafs och skulle bidra med sin tyngd och fajter-egenskaper till laget. 

Sedan dess har Reaves spelat 21 matcher för Toronto med minimal istid och veteranen har inte spelat för laget sedan mitten av december då han har missat 18 matcher i rad. 

Officiellt är tuffingen uppsatt på Torontos skadelista med en knäskada men enligt Reaves själv så är han frisk och spelklar. 

– Jag har varit redo i flera veckor nu. Jag kan inte svara på varför jag inte får spela, det är en fråga för tränarna. Jag är inte i rummet när de sätter laget så jag kommer inte spekulera kring något. Jag ska bara hålla mig redo, jobba hårt och vara beredd ifall jag får chansen, säger Reaves till Sportsnet.

Oviss framtid i Toronto: “Bland det tuffaste jag gått igenom”

Den 37-årige forwarden är alltså helt enkelt petad från laget och öppnar nu upp om frustrationen kring att inte ta plats i truppen. 

– Det är inte roligt. Ingen gillar att bara sitta och titta på medan laget går ut och kämpar hårt. Jag hatar det verkligen. Men det finns egentligen ingenting jag kan göra åt det. Jag vet inte exakt vad situationen är eller vad som kommer att hända. Jag antar att jag bara får ha tålamod och se vad som händer, säger han. 

Det är då oklart vad som händer för Reaves framöver då hans framtid i Toronto inte är självklar.  

– Jag har pratat med mina agenter. Jag har gått igenom sådant här tidigare och jag har haft både höjdpunkter och lågpunkter men det här är bland det tuffaste jag gått igenom. Men det är vad det är. Jag kan bara kontrollera vad jag kan. Jag tar inte plats i lineupen och jag har ingen kontroll över hur laget ställs upp. Så jag kan inte sitta här och spekulera eller klaga över någonting. Jag kan bara vara tålmodig och vänta på att få spela igen – eller vänta på vad som än annars kommer hända. 

Ryan Reaves har totalt gjort 14 säsonger i NHL och spelat 849 matcher för St. Louis Blues, Pittsburgh Penguins, Vegas Golden Knights, New York Rangers, Minnesota Wild och Toronto Maple Leafs. Han är främst känd som en buse och en slagskämpe då han har dragit på sig 1 039 utvisningsminuter i sin karriär.


TV: Hedman har passerat Börje Salming

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM