Max Lagacé och Victor Brattström.
Foto: Bildbyrån
SHL

Max Lagacé hyllar Victor Brattström: “Har varit overkligt bra”

ANNONS

Victor Brattström har imponerat sedan han anslöt till Färjestad. 
Nu hyllas Brattström av sin nya målvaktskollega Max Lagacé. 
– Han har varit overkligt bra och gjort tre riktigt bra matcher för oss, säger Lagacé till Värmlands Folkblad

Färjestad har haft en väldigt speciellt målvaktssituation på sistone då båda ordinarie målvakterna Carl Lindbom och Max Lagacé. Det ledde till att laget värvade Victor Brattström från HV71 för att täcka upp för skadorna. 

Men nu ser det ut att ljusna för Färjestad. Carl Lindbom var tillbaka och tränade med laget under måndagen samtidigt som även Max Lagacé har tagit sig tillbaka. Kanadensaren var med i FBK:s trupp i lördagsmatchen mot Rögle och agerade backup till Brattström. 

Han förväntas då kunna vara tillbaka i spel snart. 

– Väldigt bra. Annars skulle jag inte vara på is. Vi såg till att ta de rätta besluten så jag kom tillbaka på is i rätt tid. Nu har det känts riktigt bra och jag behöver bara några träningar till i mig, säger Lagacé till Värmlands Folkblad.

Lagacé hyllar Brattström: “Overkligt bra”

Samtidigt väljer Lagacé att hylla ersättaren Victor Brattström som har gått från tredjemålvakt i HV71 till att imponera mellan stolparna för Färjestad. 

På tre matcher i Färjestad har den nye keepern bara släppt in tre mål och räddat 68 av 71 skott. 

– Han har varit overkligt bra och gjort tre riktigt bra matcher för oss. Jag tycker han givit laget chansen i alla tre matcherna med den senaste såklart som den absolut bästa insatsen. Med tanke på det arbete han gjort var jag riktigt glad för hans skull – och som sagt så ger det lugn till mig och Carl nu när vi försöker ta oss tillbaka, säger Lagacé om Brattström. 

Färjestad möter Timrå hemma under tisdagen och sedan spelar de mot borta mot Malmö på torsdag samt hemma mot Leksand på lördag. Det är ännu oklart i vilken match som Lagacé kan göra comeback i målet.


TV: NY Islanders vann i Patrick Roys första match som tränare

Den här artikeln handlar om: