World Cup

Anders Lundberg om tänkta landslagsturneringen: "Knölig att få till"

ANNONS

Det finns en förhoppning om att få till World Cup i miniformat om ett år. Men den svenske landslagschefen Anders Lundberg är långt ifrån säker på att turneringen blir av.
– Den här turneringen tror jag kan bli knöligare att få till, säger han i Viaplay.

Senast vi fick en landslagsturnering med alla de bästa spelarna var World Cup 2016. Då fanns superstjärnor som Henrik Lundqvist, Erik Karlsson, Victor Hedman, tvillingarna Sedin och Nicklas Bäckström med i det svenska laget som åkte ut i semifinal. Kanada vann sedan turneringen, på hemmaplan, efter att ha besegrat Lag Europa i final.

De senaste månaderna har det kommit allt fler uppgifter om att det kommer spelas en World Cup-liknande turnering, med fyra länder, i februari 2025. De senaste uppgifterna säger att Sverige ska möta Finland i en matchserie, Kanada ska möta USA i en matchserie, och vinnarna ska sedan mötas i en final.

Men det är långt ifrån säkert att turneringen blir av. Det berättar det svenska ishockeyförbundets Anders Lundberg i Viaplay.

– Det är klart vi vill se World Cup, och se de bästa möta de bästa. En långsiktig plan med OS och World Cup vore bra för ishockeyn i stort, säger han i NHL-studion.
– Just den här turneringen, ett år framåt i tiden, tror jag kan vara knöligare att få till.

Lundberg säger att han vet att diskussioner förs, men att det inte finns något konkret på bordet.

– Det är så många olika parametrar som ska stämma in. Vi sitter exempelvis i ett avtal att vi ska spela Beijer Hockey Games på hemmaplan i februari. Ligorna i Europa är igång. Var det landar, det vet jag inte.

Se hela diskussionen i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om: