Video: Viaplay
NHL

William Nylander och Toronto avslutade tunga sviten

ANNONS

Auston Matthews och William Nylander visade vägen för Toronto. 
Efter fyra raka förluster var man i natt tillbaka på vinnarspåret - tack vare sina stjärnor. 
– Det är en skön seger för oss, säger Nylander enligt NHL.com efter 4–3-matchen.

Toronto har haft svårt att hålla i ledningar denna säsong. När man tappade 2–0 till 2–4 senast mot Edmonton var det första gången sedan 1985 som man tappat en flermålsledning fem gånger över ett spann på elva matcher. Matchen innebar även fyra raka förluster för Maple Leafs.

I natt såg William Nylander och Auston Matthews till att det inte blev fem raka nederlag. Och kanske hjälpte det att man denna gång istället var de som fick vända mötet. 

Calgary Flames hade en 2–0-ledning i den första perioden när Auston Matthews introducerade sig för första gången. Målet var ett av tre för stjärnan i mötet och startade vändningen. Toronto gjorde fyra obesvarade mål och hade plötsligt 4–2 på tavlan i slutet av andra perioden. Vid två av dessa hade även William Nylander stått för framspelningen. 

– Det är en skön seger för oss med tanke på hur vi har spelat de senaste matcherna, tagit ledningen och förlorat matcher. Jag tycker att vi gjorde en bra match. Vi är inte så oroade över det här. Vi vet vad vi behöver göra för att vinna matcher, säger Nylander efter matchen enligt NHL.com.

Fick kvitteringen bortdömd: “Det suger”

Calgary fick in 3–4 efter en assist av Mikael Backlund, men kunde inte kvittera. Pucken var inne i nät för 4–4, men målet dömdes bort efter coach challenge. 

– Det suger, men så är reglerna. Det är vad det är. Vi förlorar inte matchen där. Vi förlorar matchen i den andra perioden. Alldeles för många pucktapp i mittzon, och mot ett lag som det där… ger man Matthews lillfingret så tar han hela handen. Han är en jäkla spelare och det visade han i dag, säger Calgarys Rasmus Andersson enligt NHL.com.


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games