Se nattens mål i videospelaren ovan.
Video: AHL TV
AHL

Fabian Lysell formstark i farmarligan – slog till på nytt

ANNONS

Fabian Lysell är formstark i farmarligan. I natt slog den svenske talangen till med ett mål och ett assist i 3–2-segern över Wilkes-Barre/Scranton – och har nu gjort 13 poäng på de tio senaste matcherna.

Fabian Lysell fortsätter att jaga Samuel Fagemo i den svenska poängtoppen i AHL. Den 20-åriga forwardstalangen stod i natt för ett mål och en assist när hans Providence Bruins hemmabesegrade Wilkes-Barre/Scranton Penguins med 3–2.

Lysell stod för det matchvinnande målet i den tredje perioden, då han med ett distinkt handledsskott överlistade landsmannen Magnus Hellberg från den högra tekningscirkeln.

13 poäng på tio matcher

Målet betydde 3–2 i matchen och var hans totalt 13:e poäng på de tio senaste matcherna, vilket gör att Fabian Lysell skrapat ihop totalt 30 poäng på 35 matcher i AHL den här säsongen. Med den noteringen har han nu bara två poäng upp till Samuel Fagemo i toppen av den svenska poängligan i farmarligan.

20-åringen är inne på sin andra säsong i AHL efter att under sin debutsäsong i ligan producerat 37 poäng på 54 matcher. Lysell draftades av Boston Bruins som 21:a spelare totalt i 2021 års NHL-draft, men får alltjämt vänta på sin chans med NHL-klubben.

Se nattens mål i videospelaren ovan.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL