Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Jamie Drysdale hjälpte Philadelphia till seger i debuten

ANNONS

Jamie Drysdale ingick i utbytet i veckans uppmärksammade trejd när stortalangen Cutter Gauthier skickades från Philadelphia till Anaheim. I natt gjorde backen debut i Flyers-tröjan – och stod för en poäng direkt.
– Man kunde inte ha målat upp det på ett bättre sätt, säger han till NHL.com.

Under natten till tisdag, svensk tid, lät Philadelphia Flyers meddela att klubben trejdat bort stortalangen Cutter Gauthier till Anaheim Ducks då den amerikanske JVM-stjärnan gjort klart för klubben att han inte ville spela där.

Tillsammans med ett andrarundeval i 2025 års NHL-draft fick Philadelphia även den unge backen Jamie Drysdale i utbyte. I natt gjorde backen sin första match för Flyers då Philadelphia hemmabesegrade Montréal med 3–2 efter straffar.

– Man kunde inte ha målat upp det på ett bättre sätt. En spännande match, grym publik och en seger. En riktigt bra kväll, säger Drysdale till NHL.com.

“Han ser riktigt bra ut”

21-åringen presenterade sig för sin hemmapublik genom att spela närmare 20 minuter i segermatchen och noteras för en passningspoäng på Morgan frosts 2–2-kvittering i den andra perioden.

– Han ser riktigt bra ut på blålinjen. Man ser direkt att han är väldigt rörlig, har en offensiv instinkt och ser spelet väldigt bra. Det var ett fint förarbete till “Frosty”, säger Flyers center Sean Couturier.

Samuel Ersson vaktade Philadelphias mål och räddade 17 skott samt tre straffar i segermatchen. Den svenske burväktaren släppte in de två enda skotten han ställdes inför i den första perioden och det dröjde sedan till en och en halv minut in i mittakten innan han gjorde sin första räddning.

Philadelphia Flyers – Montréal Canadiens 3–2 e. str (1–2, 1–0, 0–0, 0–0, 1–0)
Philadelphia: Owen Tippett (14), Morgan Frost (7).
Montréal: Sean Monahan (11), David Savard (4).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om: