HockeyAllsvenskan

Olle Liss irriterad - trots utdelningen: "Dålig i dag - jag skäms”

Trots fin utdelning var det irriterad i Djurgården under onsdagens möte med Mora.
Till slut ledde det hela till en vändning och 4–5-förlust på övertiden i det svängiga mötet.
– Det finns att jobba på. Sur förlust, säger huvudtränaren Michael Holmqvist i TV4.

Två lag med flera spelare på frånvarolistan ställdes under onsdagen mot varandra i Smidjegrav Arena. Djurgården klev ut på isen med flera juniorer i uppställningen, däribland debuterande Victor Eklund och Caesar Björk, medan Mora saknade sin sin skyttekung Johan Persson. Ändå vek man inte ner sig.

Djurgården hämtade upp ett underläge i det svängiga mötet och såg länge ut att vända på den tunga form man haft nära Mora stått för moståndet denna säsong. Då slog hemmalaget till två gånger om och säkrade 5–4 på övertiden.

– Vi växer lite i matchen. Vi kommer inte alls ut på det kaxiga sätt som vi vill göra. Tredje perioden är egentligen vår bästa period, den som vi förlorar. Det finns att jobba på. Sur förlust när vi har chansen att stänga ner det på slutet, säger Djurgårdens huvudtränare Michael Holmqvist i TV4 efter matchen.

Detta innebär att Mora nu plockat sju poäng i mötena mot Djurgården, medan stockholmarna endast klivit av med två. Det var trots detta det unga Djurgården som inledde målskyttet.

Kritisk - trots utdelningen: “Fy fan, jag har varit dålig i dag”

Efter nio minuters spel kom 1–0 från Djurgården, men det var efter att Mora inlett matchen starkast. Strax därefter fick även hemmalaget till slut utdelning. Norska storlöftet Brandsegg-Nygård fick in 1–1 och Roope Laavainen säkrade 2–1-ledningen.

– Vi vill komma upp. Vi kommer inte ut som vi vill göra och har mycket i spelet att lyfta upp till andra. Vi behöver komma ut bättre i forechecken och skapa tryck därifrån, sa en lite missnöjd Kevin Karlsson i TV4 inför andra perioden.

Väl i den andra fick tog Djurgården sig in i matchen igen. Detta framförallt tack vare Olle Liss. Mora bjöd på 2–2 tidigt i perioden efter ett slarvigt uppspel, men därefter var det Liss som kunde träda fram. Med två fullträffar vände han matchen till 4–2 innan nästa paus. Ändå var han inte alls nöjd med sitt lags spel.

– Det är inte bra, varken första eller andra. Vi ger dem på tok för mycket hela matchen. Det här är vi allt annat än nöjda med. Som vid sista eller näst sista, vi har ett taskigt byte. Vi är inte så jävla ödmjuka som vi behöver vara. Det känns lite naivt på något vis. Det finns mycket att jobba på inför sista, säger Liss i TV4 och fortsätter om sina mål:
– Bra första, bra variant, Berglung vinner tek och Berra håller i honom. Andra är det vår tur att få en kontring. Sen var det väl inte så mycket…jag tänkte gå in och skjuta först, men hade ett läge i första som jag missade, så jag testade att frysa honom. Fy fan, jag har varit dålig i dag, jag skäms, men men. Vi har 20 minuter på oss att ändra på det.

Tredje perioden var länge mållös innan 4–4 kom från Mora och Joseph Berger i 19:e minuten. Det gav momentum in i förlängningen och väl där sänkte man Djurgården med 5-4. Den stora hjälten blev unge Petter Vesterheim.

TV: Pizzahistorien bakom Carl Klingberg och Anton Landers historiska vändning