Södertälje lekte hem tre poäng genom att krossa Nybro med 8–3.
Högst delaktig i det hela var stjärn-veteranen, Linus Videll som bjöd på stor show.
– De leder riktigt bra i dag och är nästan farliga varje gång de är inne, säger tränaren Magnus Bogren i TV4.

Linus Videll rycker mot toppen av poängligan i hockeyallsvenskan.

När Södertälje i dag (onsdag) tog emot Nybro i Scaniarinken bjöd stjärn-veteranen på en stor show. Efter elva raka matcher med poäng kunde 38-åringen förlänga sin svit med inte en eller två nya poäng, utan hela fyra.

Första framspelningen kom i mitten av den första perioden och därefter fortsatte det bara. Södertälje ryckte ifrån tidigt i den andra perioden efter två nya assist från Videll och plötsligt stod det 4–0 på resultattavlan. Båda dessa kom i powerplay.

– Jag tycker hela kedjan stämmer riktigt bra. Vi är i anfallszon nästan i varje byte, vi rör på oss, släpper pucken, trafik på mål och får skott också. Vi ska ha gjort mer än ett mål till i fem mot fem, säger Videll om sitt och sin kedjas spel i TV4.

Missnöjd - trots krossen: “Ska inte se ut så på hemmaplan”

Efter denna utdelning bjöd man dock in sitt motstånd i matchen. Något som Videll var missnöjd med.

– Mycket sämre än första (andra perioden). Första spelar vi mycket bättre, vi var aggressivare och åkte mer skridskor. Den här perioden var vi mycket slarvigare. De kom in i matchen. Efter 4–0 är de klart bättre än oss. Det ska inte se ut så här på hemmaplan. Det är för mycket tid kvar, säger Videll i TV4.

I den tredje perioden fortsatte showen - och Videll fick som han ville. Det kom ytterligare från kedjan i fem mot fem spelet. Även den gången stod veteranen för en assist.

Ytterligare två mål trillade in för SSK i den tredje perioden och matchen slutade till slut hela 8–3 till hemmalaget som nu har 59 poäng och säkrar upp tredjeplatsen i tabellen.

– Överlag är det en bra insats. De leder riktigt bra i dag och är nästan farliga varje gång de är inne. Det är jättekul att se. Det är skönt att ha dem, säger SSK:s tränare Magnus Bogren i TV4 om Vidells kedja.

TV: Mikael Backlund överraskas av familjen