Kevin Hayes och Cutter Gauthier.
Foto: Bildbyrån
NHL

Kevin Hayes får dödshot - efter Cutter Gauthiers val

ANNONS

Uppgifter i Philadelphia gjorde gällande att Kevin Hayes hade en del i att Cutter Gauthier krävde en trejd från klubben. Något som Hayes nu slår tillbaka mot - rejält.
– Det är 100 procent falskt, säger han.

Häromdagen briserade en stor bomb i NHL-världen. Supertalangen, tillika JVM:s poängkung, Cutter Gauthier trejdades från Philadelphia till Anaheim. Detta efter att han gjort klart att han inte ville spela för Flyers - och visat det genom att inte ens vilja träffa klubbens ledning som reste till Göteborg under JVM för att reda ut situationen.

I samband med trejden kom journalisten Anthony SanFilippo med uppgifter om att den tidigare Flyers-spelaren Kevin Hayes, som känner Gauthier sedan tidigare, var den som rådde Gauthier att kräva en trejd därifrån. Enligt uppgifterna ska Hayes ogilla coachen John Tortorella, vilket ska ha påverkat Gauthiers beslut.

Kevin Hayes: “Folk är glada över min brors död”

Nu slår Hayes tillbaka mot uppgifterna - och menar att han fått dödshot efter SanFilippos rykte.

– Det är hundra procent falskt. Jag vet inte var han fått sina uppgifter ifrån. I början verkade det inte så allvarligt, men det har kommit så mycket skit i efterhand. Folk dödshotar mig, vill se min familj död, är glada över min brors död, säger Kevin Hayes och syftar till NHL-meriterade Jimmy Hayes som dog 2021.
– Det är bara galna grejer som kommit på grund av en grej jag inte haft något som helst med att göra. Jag har inte haft något att göra med hans (Gauthiers) beslut, säger han enligt The Athletics Jeremy Rutherford.

Cutter Gauthier har den här säsongen producerat 23 poäng (13+10) på 17 matcher i NCAA med Boston College och stod under JVM-turneringen i Göteborg för tolv poäng (2+10) på sju matcher. Med den noteringen tog Gauthier en plats i turneringens All-Star-lag och utsågs även till turneringens bästa forward av IIHF:s direktorat. Han valdes som femte spelare i draften 2022. Han trejdades mot ett andrarundeval i draften 2025, och backen Jamie Drysdale.


TV: Filip Forsbergs snyggaste aktioner under säsongen



 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games