Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Efter Västerås kris - oro kring Shane Gersich: "Ett frågetecken"

ANNONS

Västerås har återhämtat sig bra efter skadekrisen och har nu fem raka segrar. 
Ändå är man inte helt utan orosmoln inför fredagens möte med Almtuna. 
– Det är en överkroppsskada, det känns väl inte hundra procentigt, säger Helmersson till VLT.

Stora problem med skador har ställt till det för Västerås under hösten, men efter den tunga perioden har man nu rest sig. Kanske har det till och med stärkts av det hela, menar 

– Jag har varit med om det tidigare, att man kollar på frånvarolistan och tänker hur ska vi klara av det här. Men sen går man ändå ut och gör bra prestationer så det är klart att något typ av omtag blir det från spelare och ledarteam. För man måste göra det jäkligt noggrant annars kan det bli tufft. Nu i efterhand blev det positiv effekt på det sättet. Sen hoppas vi ju att frånvarolistan blir mindre och mindre, säger tränaren Karl Helmersson till Vestmanlands Läns Tidning. 

För tidningen berättar Helmersson att unge Hannes Hellberg är tillbaka efter ett par veckors sjukdom och kan därmed ställa upp med ett mer ordinarie lag. Carl Jakobsson är kvar på skadelistan, medan Marcus Bergman ännu inte är redo för spel och Elias Pettersson spelar JVM.

Nya oron: “En överkroppsskada”

Ändå finns det kvar lite orosmoln. Shane Gersich som ligger närmre toppen av den interna poängligan med nio mål och nio assist, har inte funnits med på träning i veckan och gjorde inte heller det under torsdagen enligt VLT. 

– Det är en överkroppsskada, det känns väl inte hundra procentigt. Han har lite svårt när han ska trycka till i närkampsspelet och sådär. Han ska testa lite i gymmet och lite efter träningen. Men det är ett frågetecken absolut, förklarar tränaren för tidningen. 

Samtidigt går man och väntar på resultat från en magnetröntgen för att avgöra hur länge Nick Hutchison blir borta efter matchen mot Mora 20 december då han utgick med smärta i knät.


TV: Carl Klingberg om lillebror Johns framgångar i NHL


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL