Magnus Chrona snabbt utbytt i första starten: "Förtjänar en ursäkt"

I NHL-debuten i november slutade det med fyra insläppta i en 2–10-förlust.
I natt fick Magnus Chrona göra sin första start, men byttes snabbt ut i 0–5-matchen.

Se höjdpunkterna i videospelaren ovan.

Magnus Chrona intåg i NHL har inte varit någon dans på rosor. Efter den tunga NHL-debuten i november gjorde den 23-årige svensken i natt sin första start mellan San Jose Sharks stolpar. Det blev endast 20 minuters spel innan han ersattes.

I NHL-debuten skickades den tidigare AIK- och Nacka-målvakten in under en tung match mot Pittsburgh Penguins. Magnus Chrona kunde inte heller få stopp på blödningen och mötet som när han hoppade in stod 1–6 slutade med en 2–10-förlust. I natt var det återigen fyra puckar som trillade in bakom honom.

Vad som blev den sjunde raka förlusten för Sharks inleddes med en tung period. Redan efter en minut hade Edmonton Oilers fått hål på Chrona och därefter rullade det vidare. Mattias Ekholm noterades för en framspelning när tre ytterligare puckar trillade in på tolv avfyrade skott innan pausen. Till den andra var det sedan inte Chrona som stod mellan stolparna.

– Chrona förtjänar en ursäkt från sina lagkamrater. De har nu förstört två speciella ögonblick, skriver initierade Sharks-reportern Sheng Peng på X.

Kaapo Kahkonen klev in och höll nere siffrorna. Matchen slutade 5–0 till gästande Oilers.

Den relativt okände Magnus Chrona valde efter juniortiden i AIK, Nacka och Skellefteå att lämna Sverige för spel i den amerikanska collegeligan. Efter fyra år på University of Denver skrev han i våras på ett NHL-kontrakt med San Jose Sharks.