Tomas Rydén storspelade direkt i SHL-debuten.

Tomas Rydén storspelade i SHL-debuten: “Drömmar ska man fortsätta jaga”

Tomas Rydén fick i kväll debutera i SHL som 30-åring då han är inlånad till Oskarshamn.
Då storspelade debutanten och räddade 32 av 33 skott när IKO vann med 4-1 över Rögle.
– Jag tror aldrig jag gjort en bättre match, säger Rydén till TV4.

Fyra år i Division 2, Sex år i Hockeyettan och tre år i HockeyAllsvenskan.

I kväll fick Tomas Rydén debutera i SHL som 30-åring efter sin långa hockeyresa. Rydén är inlånad till Oskarshamn från Tingsryd och fick förtroendet i kvällens match mot Rögle eftersom både Marek Langhamer och Emil Kruse är indisponibla.

Rydén stod då för en storstilad insats och räddade 32 av 33 skott i SHL-debuten när IK Oskarshamn tog en stark bortaseger med 4-1 mot Rögle.

– Någonstans har jag väl alltid kämpat för det och aldrig gett upp oavsett vilken nivå jag har spelat på. Drömmar ska man fortsätta jaga, säger Tomas Rydén till TV4 och fortsätter:
– Jag är bara glad, det är svårt att vara något annat just nu. Det är klart att jag var lite pirrig men jag är 30 år gammal och har varit med ganska länge. Jag försökte bara gå ut och göra mitt spel och vara lugn och trygg bakom mina backar.

Tomas Rydén storspelade för IKO

Rögle kom ut riktigt starkt i den första perioden och vann skotten med hela 17-5 under de första 20 minuterna men Rydén var rena rama väggen mellan stolparna och räddade allt.

I den andra perioden jämnade matchen ut sig men Rögle fortsatte pressa på och fick till slut utdelning då Linus Sjödin bröt Rydéns nolla efter 35 minuters spel. Glädjen blev dock kortvarig för hemmalaget då Oskarshamn klev upp och kvitterade till 1-1 genom Lukáš Jašek bara 70 sekunder efter Rögles ledningsmål.

Tomas Rydén storspelade för Oskarshamn. Foto: Niclas Jönsson/Bildbyrån

När den tredje perioden började så fick Oskarshamn en drömstart. Hynek Zohorna gjorde 1-2 redan efter 71 sekunders spel och drygt två minuter senare kom bortalaget i en ny kontring och Austin Wagner satte då 1-3 vilket gav IKO en skön ledning.

Rögle jagade men Oskarshamn spelade stabilt i defensiven samtidigt som Rydén spelade riktigt bra i målet. Olli Palola kunde då sätta 1-4 i tom kasse för att säkra segern.

– Det är svårt att beskriva känslan. Det är väl en lättnad över en jäkla go vinst. Det var så jävla gött var det, säger Tomas Rydén.

Oskarshamn har fyra vinster på fem senaste

Oskarshamn kom till spel utan båda sina offensiva stjärnor Viktor Lodin och Patrik Karlkvist samt utan sina två ordinarie målvakter men lyckas ändå vinna borta mot Rögle.

SHL-jumbon är nu inne i en stark trend med fyra vinster på de fem senaste matcherna. De har dock fortsatt nio poäng upp till just Rögle som är laget närmast ovanför kvalstrecket.

Rögle – Oskarshamn 1–4 (0-0,1-1,0-3)

Rögle: Linus Sjödin.
Oskarshamn: Lukas Jasek, Hynek Zohorna, Austin Wagner, Olli Palola.

TV: Jaromir Jagr med en assist i säsongsdebuten