Junior-VM

Dalibor Dvorsky om uppbrottet från Oskarshamn: "Glad för beslutet"

ANNONS

Dalibor Dvorsky fick det inte att stämma i Oskarshamn och valde då att lämna för spel i OHL – där stortalangen nu dominerar totalt. För Hockeysverige.se berättar slovaken om den tunga tiden i SHL.
– Jag är väldigt tacksam mot svensk hockey för allt, men nu är det dags att gå vidare, berättar 18-åringen.

GÖTEBORG (HOCKEYSVERIGE.SE)

Centern Dalibor Dvorsky kom till Sverige redan som åttaåring. Slovaken växte där också fram till en av världens största talanger och fick även chansen i AIK i ung ålder.

Inför den här säsongen valde 18-åringen att lämna Stockholm för spel i Oskarshamn och SHL. Någon succé där blev det dock aldrig.

Efter bara tio matcher och mycket begränsad speltid mot slutet valde parterna att gå skilda vägar. Istället blev det spel i Sudbury Wolves i OHL – där centern nu dominerar totalt.
– Jag fick inte spela mycket i Oskarshamn. I det stadiet i min utveckling som jag är i, och som den spelare jag är, måste jag spela mycket. Vi tog ett beslut och valde OHL och det har varit bra. Jag är glad för beslutet och det känns bra för mig.  

Vad var det som fick dig att välja OHL till slut?
– Vi ville flytta till Kanada eller USA nu. För att få spela på den lilla rinken och det är lite varför. Spelet är lite annorlunda och det är där jag vill tillbringa min karriär, så det känns som rätt beslut. 

Är tiden i Sverige över för gott nu eller hur ser du på framtiden?
– Tiden i Sverige har varit fantastisk och jag har fått så många vänner och bra lag som jag har spelat i. Jag är väldigt tacksam mot svensk hockey för allt, men nu är det dags att gå vidare. Det känns bra att vara tillbaka här för en stund och jag gillar landet och allting.

Dominerar fullständigt

Dalibor Dvorský gör nu sitt tredje JVM (och är även disponibel för nästa års turnering), och är en av Slovakiens ledande spelare.

Talangen kommer också med ett rejält självförtroende efter att ha hittat formen i OHL. I juniorligan har han nämligen mäktat med 34 poäng på 20 matcher, vilket ger honom ett av ligans högsta poängsnitt.
– Jag får spela mycket och med bra lagkamrater. Jag spelar med Quentin Musty och David Goyette. De är bra spelare och det känns bara väldigt bra. Jag får spela mycket powerplay.  

Är du inte lite för bra för den nivån?
– Det är lite skillnad. Det är mycket chanser fram och tillbaka där. Det är bra att jag får vänja mig med den lilla rinken och det är väldigt annorlunda. Det är skillnad mot seniorhockeyn där spelarna är starkare och några är smartare. Det känns bra att vara i OHL. En bra förberedelse för nästa steg.

Slovakien har börjat JVM bra och efter dagens 3-0-seger mot Schweiz har de nu en jättechans att komma tvåa i gruppen. Om ingen jätteskräll sker räcker det att vinna mot Norge. 


TV: Anton Wahlberg efter JVM-premiären

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games