Foto: Bildbyrån & TV4 (Montage)
HockeyAllsvenskan

Tony Mårtensson om Ljungkrantz lån: "Förstår att det ser lite märkligt ut"

ANNONS

Han leder hela Almtuna - och skytteligan i Hockeyallsvenskan. Ändå lånas Alexander Ljungkrantz ut. Nu förklarar sportchefen, Tony Mårtensson beslutet. 
– Förstår att det ser lite märkligt ut, säger sportchefen Tony Mårtensson till UNT.

De kommande matcherna tvingas Almtuna hantera ett tungt avbräck. Medan det Hockeyallsvenska laget ställs mot Brynäs kommer en av seriens bästa målskyttar att vara uppe i SHL för att spela matcher med Färjestad. 

För Uppsala Nya Tidning berättar nu sportchefen, Tony Mårtensson hur detta kommer sig. 

– Han har gjort det väldigt bra i höst men vi hade en dialog mellan honom, hans agent och mig innan säsongen att om det skulle komma en förfrågan skulle vi lyssna på den. Nu blir det tyvärr så att han missar onsdagens match. Men jag tycker ändå det är rätt att göra. Jag tror att han kommer att komma tillbaka med energi. Vi har gjort så här tidigare med bra utfall men sen förstår jag att det ser lite märkligt ut, säger sportchefen Tony Mårtensson till tidningen.

Alexander Ljungkrantz som anslöt till Uppsala-klubben från Brynäs inför säsongen har gjort succé under hösten. Med 14 fullträffar är han i delad skytteligaledning och får nu alltså chansen att kliva upp i SHL igen. Till en början är det tre matcher, men det kan bli fler berättar Mårtensson.

– Så är det alltid men det är i så fall en förhandlingssak, om han skulle göra det väldigt bra. Planen nu är tre matcher, säger han till UNT.

Kan behöva förstärkning

Samtidigt som detta har återvändande Nicklas Danielsson som bekant klivit åt sidan för att bli sportchef och Oscar Pentler har kommit in på lån från Hockeyettan, men det är fortsatt tunt. Därmed kan Almtuna tvingas leta efter förstärkning.

– Vi är ju bara tolv forwards när "Nicke" klev åt sidan, vi vill helst vara 13. Nu är "Fille" (Filip Ekberg) med och kör men han sticker iväg på landslag efter jul. Vi vill helst få in en forward till, säger Mårtensson.


TV: Stjärnan i tårar – efter att ha blivit utbuad


 


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Poland - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM