Foto: Bildbyrån (Montage)
NHL

Ottawa agerar - Daniel Alfredsson får större roll

ANNONS

Daniel Alfredsson får en större roll i Ottawa Senators. 
Klubben meddelar att D.J. Smith får sparken och att Jacques Martin - och svensken tar över. 

Under Global Series i Stockholm stod Daniel Alfredsson med i Ottawa Senators bås. Nu står det klart att han kommer att få göra det även framöver. 

Senators meddelar att huvudtränaren D.J. Smith får sparken och att Jacques Martin kommer in som interimtränare. Alfredsson flyttas samtidigt upp som assisterande tränaren till Martin, som var var i Senators 1996 till 2004.

“Ottawa Senators president och tillförordnad general manager Steve Staios meddelade idag att laget har befriat D.J. Smith från sina plikter som huvudtränare. Utöver Smith har assisterande tränare Davis Payne också befriats från sin roll. De återstående medlemmarna i tränarstaben har behållits. Jacques Martin kommer att tjänstgöra som lagets tillförordnade huvudtränare. Den före detta långvariga lagkaptenen och klubbens poängrekordhållare, Daniel Alfredsson, ansluter till Martins stab som assisterande tränare", skriver klubben.

Återvände i oktober

Tio år efter sista matchen i tröjan stod det i oktober klart att Daniel Alfredsson skulle återvända till organisationen. Då var det en lös roll för att hjälpa till med spelarutveckling och som coach. Nu kliver 51-åringen in på riktigt för att vända den tuffa säsongen som Senators befinner sig i. 

I skrivande stund ligger laget sist i Atlantic Division med endast 22 inspelade poäng på 26 matcher.

– Det känns som vi är på väg i rätt riktning när jag ser på träningarna. Det är på matcherna inte vi fått till det helt hundra, men spelet börjar komma mer och mer. Jag tror att vi kommer hitta en lite bättre form närmsta veckorna och komma till Sverige med en härlig stämning i laget, sa han till hockeysverige.se inför resan till Sverige i november.


TV: Skulle Daniel Alfredsson platsa i NHL i dag?

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL