Dominik Badinka.
Foto: Bildbyrån
SHL

Dominik Badinka belönas med kontrakt: "En av Europas största talanger"

ANNONS

Frånvaron på backsidan har gett 18-årige Dominik Badinka chansen i Malmö. 
Nu belönas löftet för sitt sätt att ta sig an SHL-uppgiften
– Det känns väldigt bra att skriva detta kontrakt med Malmö redan nu eftersom jag verkligen gillar staden och klubben, säger Badinka på klubbens hemsida.

Det är inte många 18-åringar som klarar av att kliva upp i SHL och spela runt 20 minuter per match. Men en av dem är Dominik Badinka som nu belönas med ett rookiekontrakt av Malmö efter att han nått över 100 spelade minuter i SHL.

– Dominik Badinka är en av Europas absolut största talanger i sin årskull och vi är stolta och glada att vi fick honom till Malmö. Vi såg redan tidigt under försäsongen att han kunde spela på seniornivå där han löste situationer på isen på ett lugnt och behärskat sätt. Under den senaste tidens matcher med hög frånvaro på backsidan var han en av dem som loggade stora minuter och tog ett ansvar där han ibland såg ut som en rutinerad SHL-veteran. Jag är väldigt glad att vi har honom i vår laguppställning, säger sportchef Björn Liljander i en kommentar på klubbens hemsida.

Inte uttagen i JVM-truppen

Dominik Badinka kom till Malmö inför säsongen efter ett år i finska Jokerit och har verkligen imponerat. I J20-laget har han stått för tolv poäng på tio matcher och i SHL-truppen har han som sagt varit en pigg injektion när laget haft problem på backsidan. Trots detta är han inte uttagen i den stundande JVM-turneringen i Göteborg. 

– Jag ska fortsätta jobba hårt på träningar och steg för steg bli en bättre spelare, säger Dominik Badinka på Malmös hemsida.


TV: Granqvist om Carlssons vila: "Vill se Leos lekland"


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL