Björklövens blixtvändning - i boxplay: "Ska inte hända"

Det blev en märklig förstaperiod mellan Östersund och Björklöven.
Trots numerärt underläge blixtvände bortalaget - på bara några få sekunder.
– Man är ju dum om man inte tar chansen när man får den, boxplay eller inte, säger Alexander Wiklund i TV4 under 7–3-vinsten.

En tung start såg ut att bli ännu tyngre för Björklöven när man vid ett 0–1-underläge fick spela boxplay i första perioden av kvällens möte med Östersund. Istället smällde det åt andra hållet och på cirka en minut hade bortalaget med en ledning.

– Effektivt och kliniskt efter att Mustonen och Wiklund kommit till ett två mot ett-läge. Det är en jättemiss. Ett gratismål, sa kommentatorn Linus Eklund i TV4 efter 1–1.

Pucken släpptes och endast 63 sekunder hann passera innan även 2–1 kom, även det i boxplay.

– Det är två mål i samma boxplay för Bjöklöven. Maxime Fortier gör sitt sjätte för säsongen. Det ska inte hända. Man kommer tre mot en. Det är mycket som slår fel för Östersund, fortsätter Eklund.

Besviken - trots tre mål på två och en halv minut

Därefter fortsatte det. Utvisningen var över över Löven tryckte på för mer. Scott Pooley tryckte in 3–1 och på endast två och en halv minut hade matchen gått från 0–1 till tvåmålsledningen.

– Jag tycker att vi börjar totalt bedrövligt. Sen får vi ett läge i boxplay och lyckas göra mål. Och så har vi trollgubben, Max som kan göra mycket på egen hand. Där och då tar vi väl över perioden. Det gäller att komma ut bättre i andra. Sen tror jag inte Östersund är jättenöjda med sin andra halva av första perioden, säger Alexander Wiklund i TV4 och fortsätter om sitt mål som gav 1–1:
– Man är ju dum om man inte tar chansen när man får den, boxplay eller inte. Vissa chansar lite väl mycket, så det gäller att ta till vara på det när man kan.

Stod för sen upphämtning

I den andra perioden gick Björklöven ifrån ytterligare. Alexander Wiklund satte sitt andra för dagen när han i powerplay satte 4–1 på egen hand. Den ställningen höll sig in i tredje. Väl där var det däremot Östersund som under stora delar såg farligast ut. Myles Powell utökade till 5–1 tidigt, men därefter stod hemmalaget för en upphämtning.

Mål i tom bur och ytterligare ett därefter fastställde 7–3 till Björklöven.