NHL

Adam Edström målskytt i NHL-debuten: "Fick en blackout"

ANNONS

New York Rangers vann mot Anaheim Ducks med 5-1. En match i mängden för många - men inte för Adam Edström. Svensken NHL-debuterade nämligen - och blev målskytt.
– Otroligt, sade han efter matchen.

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Adam Edström tingades i sjätterundan av draften år 2019. Fyra och ett halvt år senare fick han till sist NHL-debutera - och det blev en absolut drömdebut för den svenske forwarden.

Den tidigare Mora- och Röglespelaren blev nämligen målskytt i sin första match i NHL. Med bara sekunder kvar av nattens match mot Anaheim Ducks var det han som fastställde slutresultatet till 5-1 till fördel för New York Rangers.

– Otroligt. Jag kan inte riktigt förstå det än. Jag fick en blackout när jag gjorde målet, men jag tror jag hoppade upp på sargen. Det var en speciell känsla, sade han till media efter matchen.

Adam Edström slog till direkt

Adam Edström åkte över till Nordamerika när han hade spelat färdigt förra säsongen med Rögle. Då hann han bara spela tre matcher i AHL, och på dessa göra ett mål. Den här säsongen, hans första hela i Nordamerika, har Edström gjort 7+2 på 21 matcher i AHL. Och det viktigaste: Han har gjort ett mål på en match i NHL.

Se Adam Edströms mål

Det dröjde dock till efter uppvärmningen (!) innan han fick reda på att han skulle spela. Då berättade Nick Bonino för honom att Edström skulle få ta hans plats, eftersom Bonino inte mådde bra.

Mika Zibanejad hade också en stark match och levererade 1+1. Men matchens stora gigant var Chris Kreider. Kreider slog till med två mål och klev då förbi legendaren Adam Graves och tog platsen som Rangers tredje bästa målskytt genom alla tider.

– Jag älskar Adam Graves, men det är svårt att snacka om det där direkt efter matchen, sade Kreider ödmjukt efter att han klivit upp på alla tiders skytteligapall.

New York Rangers - Anaheim 5-1

New York Rangers: Chris Kreider x2, Jimmy Vesey, Mika Zibanejad, Adam Edström

Anaheim: Brett Leason

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games