Philip Broberg.
Foto: Bildbyrån
AHL

Philip Broberg bröt måltorkan – sköt säsongens första mål

ANNONS

Philip Broberg hade inte gjort mål på 26 raka matcher. Under gårdagskvällen bröt den trejdaktuelle svensken måltorkan genom att göra säsongens första mål i Bakersfields förlust mot Colorado.

Philip Broberg skickades ned till AHL förra veckan efter att ha stått utanför Edmonton Oilers lag den senaste tiden. Han gjorde det med en måltorka på 24 raka matcher, en oönskad svit som i helgen växte till 26 matcher.

Under gårdagskvällen fick den svenske backen slutligen bryta måltorkan. 

Detta efter att han från nära håll kunnat stöta in Bakersfield 1–1-kvittering i AHL-mötet med Colorado Eagles. I en två-mot-en-situation med Cameron Wright lyckades den svenske backen trycka in pucken bakom Trent Miner i Eagles-målet och därmed öppna säsongens målkonto.

Uppges vara aktuell för trejd

Brobergs namn har under den senaste tiden börjat cirkulera i trejdrykten, då NHL Networks insider Kevin Weekes förra veckan rapporterade att Oilers undersökte möjligheterna att trejda den svenske backen. Daily Faceoffs insider Frank Seravalli har även rapporterat att Brobergs läger har fått godkänt att undersöka olika trejdalternativ.

22-åringen draftades som åttonde spelare totalt i NHL-draften 2019 och har sedan flytten till Nordamerika 2021 spelat 79 NHL-matcher för Oilers samt 45 matcher i AHL med Bakersfield.

Svenskens kontrakt med Oilers löper ut efter sommaren, men Philip Broberg är en så kallad restricted free agent vilket möjliggör för Edmonton att bibehålla rättigheterna till spelaren efter att kontraktstiden löpt ut.


TV: Alla mål från nattens NHL-matcher

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM