CHL

Skellefteå vände underläget till avancemang - avslutade sviten

3–4-underläge och en tuff svit mot Färjestad.
Då klev Oskar Nilsson fram och säkrade avancemang till semifinal för Skellefteå - om än efter videogranskning och irritation.
– Linus Johansson gillade inte det där, säger Jonatan Lindquist i Viaplay under 4–1-matchen.

Se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

I det första av de två kvartsfinalmötena i Champions Hockey League förlängde Färjestad sin fina svit mot Skellefteå till tre raka för säsongen. Det gjorde att man inför kvällens retur hade med sig 4–3 på tavlan.

När 60 minuter var spelade var den sviten bruten och Skellefteå vidare till semifinal i CHL.

Skellefteå inledde matchen piggt och fick även in 1–0 redan innan fem minuter var spelade. Dylan Sikura var målskytten och fick därmed göra sitt tredje i turneringen och fjärde i Skellefteå-tröjan. Därefter bjöd bortalaget in Färjestad igen.

Ett missat friläge och två utvisningar på kort tid resulterade till slut i en kvittering. Denna kom från Karlstad-lagets kapten i det numerära underläget och såg till att man återigen satt i förarsätet för att ta sig vidare - trots att perioden till stora delar var Skellefteås.

I den andra perioden stod Färjestad för ett lyft, men kunde inte säkra upp resultatet ytterligare. Det innebar att det totala 5–4-resultat bäddade för en spännande avslutning i den sista perioden.

Avgjorde - efter granskning

Tidigt i den tredje perioden skrinnade sig Joakim Nygård till ett friläge, men kunde inte heller då säkra ett nytt mål för Färjestad.

– Han tar den Söderström. Viktig, viktig räddning, säger kommentatorn Jonatan Lindquist i Viaplay.

Istället åt sig Skellefteå in i matchen och till slut kom även ledningsmålet i matchen och 5–5-kvitteringen totalt.

– Känslorna har skruvats upp. Det var snällt i den första perioden. Vi hade ett rejält gruff i den andra och nu har vi mål från Skellefteå. Det är ett jättefint avslut av Elias Stenman som inte alls uppskattade Johanssons tilltag, säger Jonatan Lindquist.

Det tog sedan inte lång tid innan även 3–1 i matchen och 6–5 totalt kom för bortalaget. Oskar Nilsson plockade upp en lös puck och lyfte den kallt över en sprattlande Maxime Lagace i Färjestads mål.

Målet rörde upp en hel del känslor då en Skellefteå-spelare befann sig i målområdet, men efter videogranskning godkändes det hela.

– Linus Johansson gillade inte det där. Tomas Mitell pekade på att han tar stöd mot ribban och tycker att han inte tar sig ut snabbt nog, säger Lindquist i Viaplays sändning.

Den ovane målskytten Oskar Nilsson klev sedan fram för andra gången under kvällen när han flippade in 4–1 i tom bur och säkrade avancemanget med totalen 7–5.

I semifinalen ställs man mot tjeckiska Vitkovice.