Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

John Tavares når 1 000 poäng i NHL – mot sin tidigare klubb

ANNONS

Med sin pappa på läktaren och mot sitt tidigare lag i sin tidigare hemstad. John Tavares valde ett speciellt ögonblick att göra sin 1 000:e poäng i NHL.
– Det är väldigt speciellt, säger Tavares till Sportsnet.

Det blev förvisso en övertisförlust med 3–4 för Toronto mot New York Islanders, men efter matchen återfanns ändå en stolt och glad lagkapten i Maple Leafs omklädningsrum.

Med sin pappa på läktaren och mot sitt tidigare lag hade John Tavares i samband med 3–3-kvitteringen i slutsekunderna av den tredje perioden producerat sin 1 000:e poäng i NHL-karriären.

– Det är väldigt speciellt. Allt man går igenom under barndomen, ungdomen… Man når drömmen om att spela i NHL och når 1 000 poäng på en plats där jag spenderat nio år. Jag har min familj och min pappa som kommer hit och hälsar på… Det är det bästa med allt. Att få ha honom här är fantastiskt. Han har varit med på hela resan, säger Tavares till Sportsnet.

“Speciellt och rätt anmärkningsvärt”

John Tavares draftades som första spelare totalt i 2009 års NHL-draft av New York Islanders och spelade 669 grundseriematcher för klubben mellan 2009 och 2018 innan han lämnade Islanders för spel i Maple Leafs som free agent. 33-åringen har producerat 379 poäng på 385 matcher i Toronto och 621 poäng på 669 matcher i New York.

Tränaren Sheldon Keefe, som själv har söner som spelar hockey, hade svårt att finna orden efter att Tavares nått sin milstolpe under alla omständigheter.

– Det är svårt att greppa att bara ha en son spela i NHL, inte minst att vara lagkapten i Toronto och nå 1000 poäng. Samtidigt har han många år kvar i ligan. Det är speciellt och rätt anmärkningsvärt, säger Keefe.

New York Islanders – Toronto Maple Leafs 4–3 e. sd (2–1, 1–1, 0–1, 1–0)
New York: Brock Nelson (12), Casey Cizikas (4), Kyle Palmieri (8), Bo Horvat (10).
Toronto: Auston Matthews (19), John Tavares (8), Morgan Rielly (4)

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL