Jesper Boqvist mot Anaheim i oktober.
Foto: Bildbyrån
NHL

Jesper Boqvist kallas upp till NHL - inför mötet med Devils

ANNONS

Natten till söndag stod han för en jättematch. 
Nu kallas Jesper Boqvist upp till Boston Bruins - inför mötet med sin tidigare klubb, New Jersey Devils. 

Jesper Boqvist ser ut att vara på väg mot sin andra NHL-match för säsongen. Boston Bruins meddelar under tisdagen att svensken kallats upp från AHL - inför mötet med New Jersey Devils, Boqvist tidigare klubb. 

Beskedet kommer efter att den tidigare Brynäsforwarden verkligen visade framfötterna i AHL-laget Providence Bruins genom att sätta fyra poäng (2+2) i en 5–1-vinst mot Alexander Nylanders Wilkes-Barre/Scranton Penguins natten till söndag. 

Trots erfarenheten på närmre 200 matcher i NHL har Jesper Boqvist hamnat utanför NHL-laget sedan han anslöt från Devils i somras. Den enda matchen i NHL kom mot Anaheim Ducks i slutet av oktober. Då stannade svensken på endast sex minuters speltid. Nu kan han få chansen igen då skadestatusen på Pavel Zacha är oklar i Bruins.

Hittills denna säsong har den Falun-födde forwarden gjort 14 poäng (5+9) på 24 mather i AHL.

Spelar för framtiden - efter väntade flytten

Den nu 25-årige Boqvist lämnade Brynäs efter säsongen 2018/19 och klev då direkt in i NHL och New Jersey Devils. Det blev 195 matcher i tröjan innan denna flytt till Boston. 

För hockeysverige.se berättade han inför säsongen om den oväntade flytten till Boston och hur han spelar för sin framtid i NHL i år. 

– Absolut, så är det. Så är det varenda dag där borta och jag tar inget för givet. Det är bara att ta vara på varje dag och på varje chans man får. Men det är inget nytt för mig. Det är bara att göra det så bra som möjligt, sa han då.


TV: Jesper Boqvists mål säsongen 22/23

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL