Colorado Avalanche förlorade mot Philadelphia Flyers
Arkivbild

Stark seger för Philadelphia mot Colorado

Två topplag möttes i NHL på söndagen. Och det slutade med seger för Philadelphia, som besegrade Colorado borta med 5-2 (1-1, 2-1, 2-0) i den tidiga seriefinalen.

Det här ger dock inga förändringar i tabellen. Colorado är i fortsatt serieledning, och Philadelphia på andra plats. I och med Philadelphias seger skiljer det nu en poäng mellan lagen.

Därmed har Philadelphia vunnit fyra matcher i rad i NHL.

Första perioden var jämn. Philadelphia inledde bäst och tog ledningen genom Travis Konecny efter 17.41, men Colorado kvitterade genom Nathan MacKinnon i slutet av perioden. Philadelphia startade andra perioden bäst. Laget gick från 1-1 till 1-3 genom mål av Owen Tippett och Travis Sanheim innan Colorado svarade och gjorde 3-2 genom Josh Manson. I tredje perioden var Philadelphia starkast och gick från 2-3 till 2-5 genom två snabba mål i mitten av perioden av Travis Konecny och Joel Farabee och avgjorde matchen.

Colorado har en vinst och fyra förluster och 11–19 i målskillnad på de senaste fem matcherna.

Colorado tar sig an Calgary i nästa match hemma tisdag 12 december 03.30. Philadelphia möter Nashville borta onsdag 13 december 02.00.