Foto: Bildbyrån & TV4 (Montage)
SHL

Beskedet: Petter Granberg och Oscar Lindberg stängs av

ANNONS

Två situationer hamnade på disciplinnämndens bord efter Skellefteås lördagsmatch. 
Nu står det klart att både Petter Granberg och Oscar Lindberg stängs av. 

Under de kommande matcherna kommer Skellefteå att behöva klara sig utan både Petter Granberg och Oscar Lindberg. Detta står nu klart efter att båda anmälts till disciplinnämnden. 

För Oscar Lindberg landar straffet på en tre matchers lång avstängning och böter på 31 250 kronor. Detta efter en tackling på Malmös Kim Rosdahl som under lördagsmötet renderade i ett matchstraff. 

“Nämnden anser det utrett att Oscar Lindberg utdelat en kraftfull tackling mot motspelaren och att den huvudsakliga kraften träffar i huvudet på motspelaren.”, skriver nämnden i sitt beslut.

“Har ingen möjlighet att försvara sig”

Petter Granberg som kom undan med endast en tvåminutersutvisning i mötet efter en tackling på Lauri Pajuniemi får även han en avstängning, men på två matcher och utan böter. 

“Granberg tacklar med båda händerna i ryggen på Pajuniemi som står en bit ut från sargen. Pajuniemi har ingen möjlighet att försvara sig och faller handlöst in i sargen.”, skriver SHL:s disciplinnämnd.

För den sistnämnde innebär det att han missar CHL-mötet med Färjestad och matchen mot Frölunda 19 december. För Lindberg sträcker sig avstängningen över mötena med Färjestad, Frölunda och Timrå. Han är därmed tillbaka till matchen mot Luleå 30 december.


TV: Linus Omark om hustruns otäcka sjukdom


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games