Nick Shores succé i HV71 fortsätter.
Foto: Bildbyrån
SHL

Nick Shore målskytt igen – gör succé i HV71: “Väldigt viktigt”

ANNONS

HV71 hade gått sju raka matcher utan ett enda mål i powerplay – men mot Frölunda bröts lagets torka med två PP-mål i 4-3-segern. 
Stjärncentern Nick Shore gjorde ett av målen och har nu gjort tolv poäng på tolv matcher sedan återkomst till HV. 
– Det är väldigt viktigt för oss att få en bra känsla och skaffa självförtroende, säger Shore till hockeysverige.se. 

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE) 

Efter förlusten senast mot Luleå studsade HV71 tillbaka och kunde vinna hemma mot rivalen Frölunda med 4-3. Hemmalaget stod då för en imponerande vändning för att säkra de tre poängen.

Frölunda var nämligen klart bättre i första perioden och tog ledningen med 2-0. I mittperioden tog dock HV över spelet helt och vände till 3-2 innan göteborgarna kvitterade strax innan andra periodpausen. I den tredje kunde sedan HV avgöra med ett 4-3-mål då Henrik Borgström sköt sitt andra i matchen. 

– Det var en riktigt stark vinst av oss, speciellt att vända 0-2 till seger. Det kändes väldigt bra och vi behövde de poängen, speciellt för att få med en positiv känsla till uppehållet, säger stjärnan Nick Shore till hockeysverige.se efter segern.

Vad ändrade ni där mellan första och andra perioden för ni kom ju ut som ett helt nytt lag? 
– Vi ändrade inte så mycket utan höll oss till vår gameplan men bara att vi utförde det bättre. Sedan fick vi två PP-mål där vilket var väldigt viktigt för oss med tanke på hur det har sett ut i de senaste matcherna. Vi fick med oss några viktiga mål där för att ta oss tillbaka in i matchen. 

Den senaste tiden har HV haft riktigt stora problem i powerplay och inte lyckats göra ett enda mål i spelformen de sju senaste matcherna. I kväll spräcktes dock nollan med två PP-mål varav ett av dem styrdes in av just Shore.

– Det var bara att hålla klubban i isen och så träffade pucken där. Ibland är det bara så enkelt. 

Hur viktigt är det att få igång PP-spelet? 
– Det är väldigt viktigt för oss att få en bra känsla och skaffa självförtroende där också. Vi måste kapitulera på de chanserna när vi får dem för vi har haft väldigt många chanser utan att göra mål där så det var skönt. 

Nick Shore gör succé i HV71

Nick Shore själv har fått en kanonstart sedan han återvände till HV och han har börjat leverera på hög nivå direkt. Efter kvällens mål har stjärncentern nu gjort sex mål och tolv poäng på tolv matcher sedan han anslöt till laget. 

– Jag försöker att inte fokusera på det så mycket. Det enda jag tänker på är att hjälpa laget att vinna matcher för att vi ska lyfta i tabellen och komma över strecket. Jag vill göra vad jag än kan för att laget ska ta tre poäng och jag vet att resten av laget känner likadant. 

Efter vinsten mot Frölunda minskar också avståndet upp till säker mark. HV ligger nu bara en poäng bakom Malmö som är ovanför kvalstrecket. 

– Jag försöker att inte titta på tabellen för man vill inte stirra sig blint på det efter varje match så att man börjar blicka för långt fram eller något sådant. Varje match är viktig och det är viktigt att bara fortsätta ta det match för match. 

Ni tar tre viktiga poäng här innan uppehållet, hur mycket betyder det för er?

– Det var precis det vi ville och det ger oss bra momentum nu. Fansen var grymma och stöttade oss här och det var riktigt kul att spela inför slutsålda läktare och känna på den atmosfären. Det tar vi med oss, avslutar Nick Shore.


TV: Samuel Fagemos elfte mål på elva matcher

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Lausanne - Zürich National League
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
torsdag 02 maj
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games