Jonathan Johnson.
Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån
SHL

Skellefteås besked – då kan Jonathan Johnson vara tillbaka

ANNONS

Jonathan Johnson har saknats för Skellefteå sedan 14 oktober. 
Nu kommer klubben med besked om toppcentern – som förväntas vara tillbaka efter jul.
– Den 28:e har vi tänkt med Johnson, säger tränaren Robert Ohlsson till Norran.

Den 14 oktober klev Jonathan Johnson av med en skada för Skellefteå vilket har hållit honom borta från spel ända sedan dess. Den 20 oktober meddelade sedan Skellefteå att Johnson skulle bli borta i sex till åtta veckor. 

Det har nu gått exakt sju veckor sedan skadebeskedet kom och Johnson är fortfarande inte med och tränar med resten av laget än. Under fredagen tränade han på egen hand tillsammans med assisterande tränaren Andreas Falk innan resten av laget inledde sin träning. 

Nu kommer Skellefteå med ett besked kring när stjärnan kan vara tillbaka. 

– Den 28:e har vi tänkt med Johnson, säger tränaren Robert Ohlsson till Norran.

Bröderna Johnson ska få spela tillsammans

Om Johnson spelar den 28:e december mot Timrå så kommer han ha saknats i över tio veckor. Under hans skadetid har brorsan Andreas Johnson anslutit till klubben och när Johnathan återvänder från skada kommer bröderna äntligen få spela tillsammans igen. 

Skellefteå har också haft forwarden Martins Dzierkals på skadelistan då han inte har spelat sedan 18 november. Lettländaren var dock med som vanligt under fredagens träning och förhoppningen är att han ska återvända till spel snart. 

– Det är kul att han är med på is. Han kanske är med på tisdag, men vi siktar på den 19:e (mot Frölunda) säger Ohlsson.

Jonathan Johnson hade gjort sju poäng på tio matcher innan skadan och har öst in poäng de senaste säsongerna. I fjol stod han för 38 poäng på 50 matcher och säsongen 2021/22 gjorde han hela 52 poäng på 51 matcher. Dzierkals å sin sida har bara gjort en poäng på 18 matcher i SHL sedan han värvades till Skellefteå.


TV: "Dags att de når sitt första slutspel sedan 2018"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL