Ethan Bear närmar sig comeback – har intresse från flera NHL-lag

Ethan Bear har varit klubblös hittills den här säsongen då han har rehabiliterat sig från en svår axelskada. 
Nu närmar sig backen dock comeback och då uppges han ha intresse för minst fem NHL-lag. 
– Han kommer att tillåta lag att träffa honom nästa veckan och han kommer att börja prata med lag då, säger TSN:s insider Chris Johnston. 

Förra året spelade Ethan Bear i Vancouver Canucks och efter NHL-säsongen valde backen att representera Kanada vid Hockey-VM. Han fick dock avbryta turneringen i förtid med en svår axelskada som tvingade honom till en axeloperation och lång rehabilitering. 

På grund av skadan har Bear gått klubblös under starten av årets NHL-säsong och tränat på egen hand i hopp om att rehabilitera sig. Nu meddelar TSN:s insider Chris Johnston att 26-åringen snart är återhämtad. 

– Han är väldigt nära comeback. Faktumet att han bara kommer att kosta det lönetaksutrymmet som behövs för att värva honom gör att intresset blir större för honom. Han kommer att tillåta lag att träffa honom nästa veckan och han kommer att börja prata med lag då, säger Johnston i Insider Trading.

Stort intresse för Ethan Bear

Bear är då free agent och skulle kunna skriva på för vilket NHL-lag som helst då han återvänder från skada. Enligt Johnston finns det då intresse från minst fem klubbar som vill försöka sajna med backen. 

– Vancouver är intresserade av att plocka tillbaka honom och jag tror att även Toronto har intresse för Bear. Ett lag att hålla koll på är Washington Capitals som verkar vara angelägna att värva honom. New Jersey och Pittsburgh är två andra intresserade lag. Det saknas inte alternativ för Bear, säger han. 

Ethan Bear har gjort 251 NHL-matcher i sin karriär för Edmonton Oilers, Carolina Hurricanes och Vancouver Canucks där han har etablerat sig som en skicklig tvåvägsback.


TV: Höglander inledde målskyttet i Vancouvers seger

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: