HockeyAllsvenskan

Måns Carlsson sågar sig själv - trots segern: "Helt bedrövliga idag"

Ett formstarkt Djurgården fick åka från Mora utan en poäng. Ändå var det ett allt annat än nöjd Måns Carlsson som sedan ställde sig framför TV4:s mikrofon efter 2–1-vinsten.
– Hela vår femma tycker jag är helt bedrövliga idag, säger han i sändningen.

Trots en seger var det allt annat än glada miner hos Måns Carlsson efter onsdagskvällens match.

Mora tog tre nya poäng genom att besegra formstarka Djurgården med 2–1 och skjuter därmed upp till en tredjeplats i hockeyallsvenska tabellen. Ändå sågades en del av laget rejält av egna centern.

– Jag förstår inte hur vi får med oss poäng. Vi har spelat så dåligt i så många matcher, men vi vinner ändå. Det är väl ett styrkebesked i sig. Jag tycker det är två stulna poäng här. Jag kanske är jättenegativ och pratar utifrån min egen prestation också, men någonstans är det styrkebesked att ta med sig två poäng från en sådan här match, säger han i TV4 efter matchen och fortsätter:
– Hela vår femma tycker jag är helt bedrövliga idag. Det är nio raka med poäng eller något. Det är jättestarkt. Det ska jag inte ta bort någon kredd ifrån, men jag är lite halvirriterad på min egna och min femmas prestation.

Djurgården inledde målskyttet genom Kevin Karlsson tidigt i den andra perioden, men därefter höll Waltteri Ignatjew tätt i Mora-målet. Unge Noah Steen kvitterade kort efter Karlssons mål och matchen gick därefter till förlängning. Väl där klev Daniel Ljunggren fram med det avgörande målet.

I första perioden spelade Djurgården länge i numerärt underläge efter att Albin Grewe dragit på sig matchstraff för en otäck tackling på JVM-backen Jakob Norén

TV: Leo Carlsson målskytt i förlusten mot Colorado