Philip Broberg.
Foto: Larry MacDougal/IMAGO
NHL

Uppgifter: Philip Broberg kan trejdas bort från Edmonton Oilers

ANNONS

Philip Broberg har hamnat i kläm i Edmonton Oilers. 
Nu uppger Kevin Weekes på NHL Network och Frank Seravalli på DaliyFaceoff.com att svensken kan vara på väg bort från Oilers. 

2019 draftades Philip Broberg redan som åttonde spelare av Edmonton Oilers i NHL-draften och han sågs därmed som en av världens största talanger i sin årskull. 

Sedan dess har dock Broberg hamnat lite i kläm i Oilers och haft svårigheter att ta plats i Edmontons lag. Under sina tre säsonger i Nordamerika har Broberg fått varva spel mellan NHL och AHL utan att ta en permanent plats i världens bästa hockeyliga. 

Den här säsongen har 22-åringen gjort tio NHL-matcher och fyra matcher i farmarlaget. Men han har inte fått spela någonting för Oilers sedan 23 november.

Broberg på väg bort från Oilers?

Nu kommer tv-experten Kevin Weekes med uppgifter om att Oilers utforskar trejdmarknaden för Broberg och att han komma att lämna klubben. 

Initierade Frank Seravalli på DailyFaceoff.com skriver sedan vidare att Oilers ska ha tillåtit Broberg och hans team att börja diskutera med övriga NHL-klubbar för att försöka få till en trejd. Edmonton ska då endast vara intresserade av att få en liknande spelare tillbaka i utbyte vid en potentiell bytesaffär.

Philip Broberg var lagkapten för Sveriges JVM-lag 2021 och han spelade 89 matcher i SHL för Skellefteå samt 41 matcher i HockeyAllsvenskan med AIK innan flytten till Kanada. Därefter har det blivit 79 NHL-matcher och 42 AHL-matcher för backen.


TV: Mattias Janmark målskytt mot forna klubben

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM