Roger Rönnberg sätter nytt SHL-rekord efter Frölundas vinst.
Foto: Bildbyrån
SHL

Roger Rönnberg historisk – flest vinster i SHL:s historia

ANNONS

Roger Rönnberg skriver ny SHL-historia. 
I och med Frölundas 1-0-vinst mot Oskarshamn har Rönnberg nu vunnit 396 matcher som tränare – vilket är mest i SHL genom tiderna. 
– Jag har säkert förlorat flest matcher också men det är ingen som räknar det, säger Rönnberg till TV4. 

Oskarshamn kom till lördagens match mot Frölunda med nio raka förluster i ryggen. Deras senaste seger kom 26 oktober borta mot just Frölunda och SHL-jumbon hoppades bryta sin långa förlustsvit mot göteborgarna. 

Så blev det dock inte utan Frölunda kunde vinna med 1-0 efter ett sent segermål. Det var Roger Rönnbergs 396 vinst som tränare vilket är nytt rekord för flest vinster av en coach i SHL. Han tar rekordet från Roger Melin som står på 395 vinster. 

– Jag har säkert förlorat flest matcher också men det är ingen som räknar det. Det är givetvis kul och något som man kan titta tillbaka på efter karriären, säger Rönnberg till TV4 om rekordet. 

Det blev ingen sprakande tillställning utan det stod 0-0 väldigt länge. Frölunda hade de bästa chanserna i den första perioden men utan att göra mål och även i den andra perioden blev det mållöst.

“Händer inte så mycket framåt”

Efter 40 minuter ledde Frölunda skotten med 23-16 men ställningen var fortfarande 0-0. Frågan var då, hur ska något av lagen lyckas göra mål och få hål på målvakterna Emil Kruse och Lars Johansson

– Det är stabilt men det händer inte så mycket framåt. Vi måste försöka sträcka ut deras lag lite mer i anfallszon och få lite mer puckar mot mål. Vi släpper inte till så mycket och Lasse gör det bra på det han har fått, säger Frölundas lagkapten Max Friberg till TV4 i pausen. 

– Vi får röra lite mer på buggarna i deras zon och jobba lite med deras backar. Jag tycker att de får en ganska enkel resa så här långt. Vi har ett jättefint läcka att knycka tre poäng här men vi måste jobba hårt för det, säger Oskarshamns offensiva stjärna Patrik Karlkvist.

David Edstrom hjälte för Frölunda

Det dröjde länge innan målet skulle komma. Men när Frölunda fick chansen i powerplay så spräcktes nollan. Efter 54 minuters spel sköt Linus Högberg en puck från blålinjen och 18-årige David Edstrom höll sig framme framför kassen och kunde peta in returen för att sätta 0-1. 

Oskarshamn pressade på och hade ett par jättelägen att kvittera bland annat via ett stolpskott. Lasse Johansson i Frölundas mål stod däremot emot och höll tätt resten av matchen. Han räddade alla 25 skott som han fick på sig för att hålla nollan. 

Frölunda vinner därmed och tar sju av nio möjliga poäng under veckans tre matcher där de har spelat bortamatcher mot Linköping, Rögle och Oskarshamn. Hemmalaget Oskarshamn å sin sida har nu förlorat tio (!) raka matcher i SHL och avståndet upp till säker mark blir bara större och större. 

Oskarshamn – Frölunda 0–1 (0-0,0-0,0-1) 

Oskarshamn: – 
Frölunda: David Edstrom.


TV: De är hetast inför JVM-uttagningen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Lausanne - Zürich National League
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
torsdag 02 maj
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games