Foto: Bildbyrån & TV4 (Montage)
SHL

Timrås succédrag avslutade sviten - Tim Juel spikade igen

ANNONS

Efter en tid på bänken kastades Tim Juel in för att vända Timrås form. 
Då spikade 29-åringen igen och blev stor hjälte i 2–0-matchen. 
– Skönt att det studsade rätt för en gångs skull, säger Tim Juel i TV4.

Två lite missnöjda tränare ställdes i dag mot varandra när Timrå besökte Göteborg och Frölunda. Bortalaget kom med två raka förluster och hemmalaget med tre. 

– Jag skiter egentligen i hur många mål vi gör, bara vi vinner i kväll. Vi måste börja vinna helt enkelt, säger Timrås kapten Anton Lander i TV4 inför. 

För att få ordning på det gjorde båda en rockad på målvaktssidan. Tim Juel klev in för Timrå och Frans Tuohimaa debuterade för Frölunda. 

Det tog 80 sekunder så var Tuohimaas nolla spräckt i Frölunda. Tim Juels nolla höll däremot betydligt längre. Målvakten som kom till klubben inför säsongen storspelade stundtals och höll till slut tätt hela vägen in till slutsignalen. Totalt blev det 21 räddningar.

– Det är inte fy skam. Det var efterlängtat. Skönt med revansch sen HV-matchen och att vi visar att vi kan stänga en match är bra för självförtroendet, både individuellt och för hela laget. Det kändes skönt att vara där ute. Kroppen kändes bra, puckarna träffade en. Mer kan man väl inte begära, säger Tim Juel i TV4 efter 2–0-vinsten.

Rönnbergs svar efter kritiken: “Då är man ett offer”

1–0-målet kom från Jonathan Dahlén som trots 1–0 in i första pausen inte var nöjd med spelet. 

– Sådär. Jag tycker att Frölunda har det mesta. Det gäller att fortsätta skapa så kommer det komma, säger Dahlén i TV4. 

Frölunda var en ramträff av Linus Nässén från kvittering i den andra, men hade fortsatt tufft att ta sig in på den farliga ytan framför mål, precis som studion i TV4 lyft fram inför matchen. 

– Frölunda kommer inte riktigt in i ytan. Timrå håller dem utanför. Man tar sig inte in där tillräckligt för att någon ska vara nöjd. Det är för trubbigt helt enkelt, säger Sanny Lindström i TV4-studion. 

Inte heller i den tredje perioden kunde Frölunda få hål på Tim Juel. Istället kom till slut 2–0 med knappa minuten kvar - genom Panu Mieho i tom bur.

När Sanny Lindström sedan frågade Roger Rönnberg om det hela handlade om spelarmaterialet i Frölunda svarade huvudtränaren tydligt. 

– Det kommer jag aldrig tycka, Sanny. Då är man ett offer och börjar dra ursäkter. Jag har ett bra lag, vi har ett bra lag och har gjort ett generationsskifte. Vi har ett utbildningsbehov som jag känner att det är mitt jobb att tillgodose det, att få fler forwards att spela en bättre offensiv ishockey och det har vi inte lyckas med så här långt, säger han i TV4.


TV: Studio Oddset Hockey Weekend

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games