Andreas Falk och Pierre Johnsson.
Foto: Bildbyrån
SHL

Skellefteå förlänger med Andreas Falk och Pierre Johnsson

ANNONS

Skellefteå säkrar upp delar av sitt ledarteam. 
Båda assisterande coacherna Andreas Falk och Pierre Johnsson skriver nämligen nya kontrakt. 
– Vi har ett tränarteam som vi tycker fungerar bra tillsammans och med detta får vi en bra kontinuitet för flera år framåt, säger klubbens GM Erik Forssell. 

Skellefteå AIK fortsätter att jobba kontinuerligt med sin tränarstab. Huvudtränaren Robert Ohlsson har kontrakt till 2025 och nu förlängs också kontrakten med hans assisterande coacher då både Andreas Falk och Pierre Johnsson tecknar nya flerårsavtal med klubben. 

Andreas Falk kom till Skellefteå 2020 efter att ha varit assisterande tränare för HV71:s J20-lag. Den tvåfaldige SM-guldvinnaren är nu inne på sin fjärde raka säsong i Västerbotten och det kommer att bli fler. 

Hans nya avtal med Skellefteå gäller till 2026. 

– Jättekul att få fortsätta jobba med Skellefteå AIK och mina fantastiska kollegor. Först och främst att få jobba med det man tycker om och att få jobba med ens hobby, sedan med gruppen vi har och allt vad det innebär att vara en del av Skellefteå AIK Hockey som alltid ställer upp med ett slagkraftigt lag – det gör ju att det alltid ges chansen att gå för det och vinna ett SM-guld, säger Falk på klubbens hemsida.

“Trivs väldigt bra i föreningen”

Pierre Johnsson flyttade upp till Skellefteå 2021 efter att tidigare ha varit huvudtränare för Frölundas J20-lag. 39-åringen gör just nu sin tredje säsong i Skellefteås bås och han har också varit assisterande coach för Sverige på JVM. 

Det nya kontraktet sträcker sig till 2027. 

– Det känns väldigt bra. Det är ju en lösning som vi båda har velat hitta, både föreningen och jag, så det känns jättebra att det är löst nu. Det var ganska enkelt. Jag trivs väldigt bra i föreningen. Jag trivs väldigt bra med mina kollegor och de spelare jag får jobba med dagligen. Även familjen har hittat hit och rotat sig lite så det känns väldigt bra, så det ska bli kul att fortsätta jobba med det här laget och kollegorna här. Det är roligt att vara i en förening där man får chansen att vinna guld varje år. Det är ju det man jobbar för och sedan att man har väldigt kul när man är här är en bonus så klart, säger Johnsson.


TV: Stora hyllningar till svenska backtalangen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games