Max Lindholm
foto: Bildbyrån
Intervju

Max Lindholm om kontraktsförlängningen: "Grabbarna är magiska"

ANNONS

För några dagar sedan skrev han på ett nytt kontrakt. Under tisdagen bjöd han på hattrickshow och sköt Skellefteå vidare i CHL. Hockeylivet flyter på bra nu för Max Lindholm.
– Det är ett bra ställe för mig att utvecklas i och det passar mig bra att jag blir kvar, säger 26-åringen till hockeysverige.se.

Skellefteå AIK spelade returmötet i åttondelsfinalen mot tjeckiska laget Trinec under tisdagskvällen i Champions Hockey League. Man behövde vända ett 3-4-underläge från första matchen och det var en uppgift som man lyckades med.

En av de stora hjältarna blev Max Lindholm som stod för tre mål i 5-2-segern.

– Det var roligt att få sätta dit sådana viktiga puckar. Fint att vi kunde gå vidare till kvartsfinal. Nu ska vi ta det hela vägen, säger Lindholm dagen efter matchen.

26-åringen kom till Västerbotten och Skellefteå inför förra säsongen efter poängsuccén i Hockeyallsvenskan och AIK. I fjol blev det 26 poäng på 51 matcher och den här säsongen har Lindholm gjort elva poäng på 18 matcher så här långt.

“Funkat bra och jag har fått en stor roll"

Klubben har gillat det man har sett och Max Lindholm känner att han acklimatiserats sig bra efter flytten från Stockholm. I fredags skrev han på ett nytt tvåårskontrakt med Skellefteå. 

– Jag trivs bra i laget och grabbarna är magiska. Det är ett bra ställe för mig att utvecklas i och det passar mig bra att jag blir kvar. Det var ett enkelt beslut. Jag tycker det har funkat bra och jag har fått en stor roll. Det är en bra grupp att vara med.

Är det några i laget som du umgås med lite extra?
Man är nära med de flesta men Jonathan Pudas och Måns Forsfjäll delar jag ett golfintresse med 

Vem är bäst på golfbanan?
– Haha, mellan mig och Pudas så är det nog jämnt skägg. Måns är fortfarande lite färsk men han kämpar på.

“Klart det är en dröm"

Skellefteå AIK ligger på en sjätteplats efter 18 spelade matcher i SHL. Nyligen spetsade man till truppen med NHL-meriterade nyförvärvet Andreas Johnsson

– Jag tror vi har goda chanser att gå långt den här säsongen. Vi har haft lite problem med skador och flera har fått hoppa in på Jonathan Johnsons och Pär Lindholms minuter nu när de har varit borta. Så vi har halkat lite på den fronten. Men nu har vi fått in en annan dimension med Andreas och vi har ett starkt lag. Jag tror vi kommer att få ihop det. 

Andreas fick göra totalt 259 matcher i NHL, hur ser du på dina chanser att spela där någon dag?
– Det är klart att det är en dröm att spela på andra sidan pölen. Men mitt fokus ligger på Skellefteå nu och försöka vinna så många matcher som möjligt för klubben.


TV: Veckans Studio Oddset Hockey

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games