Urban Widén om Västerviks ekonomi.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Ekonomiskt bakslag för Västervik – har flera skulder: “Det är mycket pengar”

ANNONS

Västervik har inlett tungt i HockeyAllsvenskan och ligger på kvalplats. 
Nu får klubben också ett ekonomiskt bakslag – då tidigare oupptäckta skulder på 1,8 miljoner kronor har uppdagats enligt Västerviks-Tidningen
– För oss i ledningen är det här helt normalt, säger ordföranden Urban Widén till tidningen. 

Förra säsongen var en tung säsong för Västerviks IK som hade det jobbigt både sportsligt och ekonomiskt. Laget kom sist i HockeyAllsvenskan och förlorade kvalet men räddades kvar i andraligan på grund av Vita Hästens konkurs. 

Det var dock också en ekonomisk tuff säsong för Västervik som inte uppnådde elitlicens-kravet och samlade in två miljoner i fjol som ett krisdrag för att rädda ekonomin. De behöver därmed göra gå plus på minst 1,2 miljoner kronor den här säsongen beroende för att klara elitlicensen.

Nu har då klubben fått ett bakslag i sin ekonomi. Västervik har nämligen flera tidigare oupptäckta skulder som går upp till 1,8 miljoner kronor. 

– Exakt hur mycket pengar det handlar om vet jag inte men det är mycket pengar, säger klubbordföranden Urban Widén till Västerviks-Tidningen.

“Inget som oroar oss”

Enligt Widén rör det sig inte om förfallna eller eftersläpande fakturor utan skulderna gäller sådant som ska betalas i framtiden.

– Det har dykt upp gamla skulder som vi inte vetat om, som egentligen hör till tidigare år. Av skulderna är den största delen sådant som inte ska vara betalt än och det är inget konstigt för ett företag som omsätter över 20 miljoner. Tar man våra utgifter och delar det på åtta månader är 1,8 miljoner ganska lite. I ett lösryckt sammanhang kan det verka som att vi har ett stort skuldberg men för oss i ledningen är det här helt normalt och inget som oroar oss. Det är nettot mellan utgifter och intäkter varje månad som är det viktiga, säger han. 

Har sagt upp personal

Västerviks IK har det tufft den här säsongen och ligger näst sist i HockeyAllsvenskan med 19 poäng på 19 matcher. Även utanför isen går det tungt för föreningen. Tidigare i veckan meddelade Västervik nämligen att de säger upp personal i den tuffa ekonomiska situationen. 

Enligt ordföranden Urban Widén finns det dock ingen anledning att vara orolig för Västerviks IK och klubbens framtid trots de ekonomiska problemen. 

– Dyker det inte upp en massa ytterligare skulder vi inte vet om så är jag inte orolig, säger Widén till VT.


TV: ”Är inte han på isen är Linköping inte samma lag”

Den här artikeln handlar om: