Magnus Bogren och Olli Vainio.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Beskedet om Olli Vainio: "Hoppas han är tillbaka på fredag"

ANNONS

Södertälje 2-0-besegrade Brynäs. Men segern kom med ett pris. Backen Olli Vainio utgick efter två perioder, sedan han fått en tackling av Simon Bertilsson. Bertilsson fick först fem minuters utvisning - men utvisningen togs sedan bort.
– Jag får förklarat för mig att den tar i bröstet, men att den kommer upp i huvudet lite, säger SSK-tränaren Magnus Bogren.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Med Veeti Vainio på skadelistan i åtminstone en månad till, och Julius Bergman på avstängningslistan, kom Södertälje till spel med sex backar i kväll. De tvingades dock avsluta 2-0-segern mot Brynäs med fem backar.

Detta sedan Olli Vainio utgått i den andra perioden. Backen tacklades av Simon Bertilsson, som först fick en femminutersutvisning för charging. Efter att situationen videobedömts plockades utvisningen bort helt och hållet.

– I grunden tycker jag det är bra att domarna kan granska det. Sen kan jag tycka att de kan våga ta bort en tvåa ibland för att en av domarna sett fel. Då ska den andra kunna hjälpa till. Ibland blir det tokigt. Men bedömningarna tar alldeles för lång tid, sade Södertäljes tränare Magnus Bogren på presskonferensen efter vinsten.

“Det var mest en säkerhetsgrej”

Brynästränaren Niklas Gällstedt var inne på samma spår, att brejket blev långt och att den tog bort den eventuella energi Brynäs fick av Bertilssons tackling.

– Det blir såklart tjo och tjim direkt efter tacklingen, men det tar ett tag innan spelet kommer igång och då rinner det av. Det blir ett ganska långt uppehåll.

Magnus Bogren lämnade efter matchen försiktigt positiva rapporter kring Vainios skada.

— Han mådde inte tillräckligt bra för att spela i tredje, men jag tror och hoppas inte det är något. Det var mest en säkerhetsgrej. Jag hoppas han är tillbaka på fredag.

Men är det huvudet, axeln eller bröstet?
– Jag fick förklarat för mig att tacklingen tar mot bröstet men kommer upp i huvudet lite. Så bedömningsmässigt är det väl rätt beslut, säger han och fortsätter:
– Men mår man inte bra så ska man inte spela.

Även om inte Vainio skulle kunna spela i fredagens match mot Djurgården så lär Södertälje, med fem raka segrar i ryggen, ändå kunna matcha tre backpar. Detta eftersom att Julius Bergman då är tillbaka efter sin två matcher långa avstängning.


TV: “Bara att blunda och skjuta”


 


 


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games