Lucas Raymond missnöjd målskytt i NHL Global Series

Han sköt målet som startade Detroit Red Wings upphämtning. Men trots att 0–4 blev 4–4 hade Lucas Raymond svårt att glädjas åt premiären av NHL Global Series.
– Det känns tungt, säger han efter övertidsförlusten mot Ottawa Senators.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)

Allt studsade emot Detroit Red Wings i första perioden av torsdagskvällens match i Avicii Arena. Trots ett spelmässigt övertag befann man sig i ett 0–3-underläge efter 20 spelade minuter. Och värre blev det när Ottawa Senators gick fram till 4–0 i början av andra perioden.

Men dramatiska upphämtningar tycks ha blivit ett tema under årets NHL-säsong.

Lucas Raymond var den som startade den senaste. Halvvägs in i den andra perioden reducerade han till 1–4 efter att ha stulit pucken i mittzonen, skrinnat sig till ett två-mot-ett-läge innan han själv avslutade genom att sätta pucken förbi Joonas Korpisalo i Ottawa-målet med ett rappt skott.

– Självklart kul att få göra mål inför sin familj och hela landet, men det hade varit roligare med en vinst, konstaterade han bistert efter matchen.

Lucas Raymond: “Gör en bra match i 60 minuter”

Detroit tog matchen hela vägen till förlängning innan Tim Stützle avgjorde den dramatiska tillställningen med sitt spektakulära övertidsmål. Detta med två sekunder kvar att spela.

– Det känns tungt. Jag tycker att vi spelade en bra match i 60 minuter, så surt att inte komma härifrån med en vinst, säger Lucas Raymond.
– Fem mot fem spelar vi rätt bra. Vi har mycket utvisningar emot oss som jag tycker vi dödar bra, men det tar tid från att kunna anfalla. Vi får lära oss av det och sikta på en snabb comeback i morgon.

Det positiva i kråksången är att Red Wings får chansen till revansch under fredagskvällen. Då står Toronto Maple Leafs för motståndet i Avicii Arena.

– Vi får se. Jag hoppas såklart det. Inget av lagen har spelat på ett tag och det är ett nytt land och allt det där. Vi får försöka komma igen då.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: