NHL

Linus Karlsson NHL-debuterade - på sin födelsedag

ANNONS

Efter att ha imponerat i AHL fick Linus Karlsson i natt chansen att debutera i NHL. Han gjorde det dessutom på sin födelsedag. Det blev dock förlust för Karlssons Vancouver mot Calgary.

Se höjdpunkterna i videospelaren ovan.

Elias Petterssons radarpartner Andrej Kuzmenko var skadad efter en situation i Vancouvers föregående match. Det gjorde att Linus Karlsson kallades upp till laget kort före nedsläpp i nattens match mot Kanada. Detta efter att Karlsson förra säsongen gjort 24 mål och totalt 49 poäng på 72 matcher i AHL, och den här säsongen gjort 2+9 på 13 matcher i samma liga.

I debuten fick han spela tillsammans med Sam Lafferty och landsmannen Nils Höglander. Karlsson landade på 11:54 i istid, levererade inga poäng, men noterades i alla fall för +1 i 5-2-förlusten mot Calgary.

– Jag tycker vi spelade bra ihop. Vi känner varandra sedan tidigare och spelade nästan halva förra säsongen ihop, sade kedjekamraten Nils Höglander efter matchen.

Det som gjorde debuten än mer speciell för den tidigare HockeyAllsvenskan- och SHL-stjärnan var faktumet att den skedde på hans födelsedag. Karlsson fyllde nämligen 24 år i samband med matchen.

Elias Lindholm var matchens gigant

Men Linus Karlsson får ändå ursäkta. Det var npgra andra svenskar som imponerade mer. Elias Pettersson gjorde ett av Vancouvers mål, och är nu uppe på 27 poäng. Han toppar poängligan tillsammans med lagkamraterna Quinn Hughes och J.T. Miller, som otroligt nog också hade assisten på Petterssons mål. Det andra målet gjordes av just Nils Höglander

Matchens store spelare var emellertid en annan Elias: nämligen Lindholm. Lindholm gjorde 1+2, och när han satte 5-2 i tom kasse innebar det Calgarystjärnans första mål på elva matcher. Jacob Markström hade också en bra kväll och stoppade 20 av 22 skott i segermatchen.

– Vi kontrollerade matchen. Vi släppte inte till speciellt mycket, och “Marky” spelade bra i kassen. Det var en bra match, konstaterade Lindholm

Calgary - Vancouver 5-2

Calgary: MacKenzie Weegar, Dillon Dubé, Noah Hanifin, Jonathan Huberdeau, Elias Lindholm

Vancouver: Elias Pettersson, Nils Höglander

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games