Oscar Pettersson och Emil Wahlberg under sina utlåningar.
Foto: Bildbyrån
Nyhet

MoDo ger besked om lånen på Oscar Pettersson och Emil Wahlberg

ANNONS

MoDo har ett antal spelare ute på korttidslån i HockeyAllsvenskan. 
Nu ger klubben besked om lånestatusen för bland annat Oscar Pettersson och Emil Wahlberg. 
– Vi ser ingen anledning till att han ska vara kvar här om han inte får spela, säger sportchef Henrik Gradin till Örnsköldsviks Allehanda.

MoDo Hockey hade en stor trupp när de klev in till SHL-säsongen vilket har gjort att de har skickat iväg flera spelare på lån den här säsongen. Hugo Styf och Theo Jacobsson är utlånade till Nybro respektive Västervik medan målvakten Pontus Eltonius har lånats till norska Frisk Asker. Även Karl Umegård och Daniel Mannberg är utlånade till Hudiksvall och Boden i Hockeyettan. 

Den senaste tiden har Ö-vikslaget också haft ett antal spelare ute på korttidslån i form av Oscar Pettersson (Östersund), Emil Wahlberg (AIK) och Jakob Norén (Mora). Nu ger MoDo en uppdatering om de utlånade spelarna.

Oscar Pettersson har varit i Östersund där han gjort 1+1 på sex matcher men kallades tillbaka innan landslagsuppehållet då han har varit och tränat med MoDo. Han kan dock komma att återvända till ÖIK framöver. 

– Planen har hela tiden varit att han skulle träna med oss under uppehållet och är han inte inne på tolv forwards skulle han fortsätta spela med Östersund. Vi ser ingen anledning till att han ska vara kvar här om han inte får spela, säger Henrik Gradin till Örnsköldsviks Allehanda.

“Vill att han ska spela så mycket som möjligt”

När det kommer till Pettersson tar MoDo lånet en match i taget. 

– Det är ett problem när vi inte kan sätta ett datum. Han kan vara tillbaka här redan på fredag samtidigt som vi vill att han ska spela så mycket som möjligt och bli ”game ready”, säger Gradin. 

Jakob Norén har kommit in i spelet bra i Mora och tanken är att han ska stanna där då utlåningen gäller fram till JVM, till att börja med. 

Kring Emil Wahlberg är läget lite mer oklart. Han blev en viktig injektion för AIK med 2+2 på sex matcher men är nu också tillbaka i MoDo. Det är i nuläget inte känt när, eller om, han återvänder till AIK. 

– Han spelar nog inte med AIK på fredag, men händer det inget oförutsett spelar han med AIK veckan därpå. Men grejen är att han kan vara inne i laget efter torsdagsmatchen då han är den back som är en skada ifrån att få spela, säger Henrik Gradin till ÖA.


TV: Filip Ekbergs tröstmål mot Kanada

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL