Foto: Bildbyrån
Tre Kronor

Carl Lindboms mardröm – utbytt i debuten

ANNONS

Carl Lindbom gjorde debut i Tre Kronor och det svenska landslaget skulle starta upp säsongen. Då slutade det i en total mardröm med fyra insläppta mål på 15 minuter.
– Det här är inget som han ska ta på sig utan det här ska hela laget ta på sig, slår SVT:s expert Håkan Loob fast i sändningen.

Tre Kronor har fått den sämsta tänkbara starten på landslagssäsongen. I Karjala Cup-matchen hemma i Växjö blev Sverige totalt överkörda av Tjeckien i den första perioden.

Redan efter 15 minuter stod det 4-0 till bortalaget. Något som tystade hela Växjö.

SVT:s experter var också rejält kritiska mot lagets insats. När 4-0-målet kom var det också det sista vi fick se av målvaktsdebutanten Carl Lindbom. Det unge stjärnskott lämnades allt som oftast till sitt öde och fick bara 15 i sin A-landslagsdebut.

– Den här sista kanske han borde ha tagit. Det kan kännas horribelt för en debutant att släppa in fyra mål. Det här är inget som han ska ta på sig utan det här ska hela laget ta på sig, säger Håkan Loob i sändningen.

– Han får noll hjälp. Det skulle kunna vara fem eller sex mål. Tuff start på landslagskarriären, jag lider med honom, säger SVT:s Jonas Andersson.

Experten rasar: “Sämsta jag har sett”

Målskyttar för Tjeckien var SHL-bekantingarna Radan Lenc och David Tomášek, samt Lukas Sedlak och Jakub Flek. Efter den första perioden var ställningen alltså 4-0 till tjeckerna.

– Det är det sämsta jag har sett. Jag försöker tänka men jag har inte sett ett sämre svenskt lag. Sverige är bedrövliga rent ut sagt, säger Jonas Andersson i sändningen. 

Tim Heed reducerade till 4-1 i den andra perioden genom Tim Heed, men kort därefter kom även 5-1 för Tjeckien. Något som dödade den svenska energin. I den sista akten kom ännu en reducering för Sverige.

Victor Ejdsell petade in 5-2, men närmare än så kom aldrig Tre Kronor. Det här årets Karjala Cup-premiär slutade därmed med en tung förlust. Nu väntar två ytterligare matcher i helgen mot Schweiz och Finland.


TV: Mästarcoachen efter segern: "Man är rörd för dem"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 21 maj
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL