Ted Brithén.
Foto: Bildbyrån
SHL

Beskedet: Ted Brithén avslutar karriären

ANNONS

Ted Brithén har inte spelat hockey sedan SM-slutspelet 2022.
Nu tvingas Röglecentern avsluta sin karriär.

Via sin hemsida meddelar Rögle att centern Ted Brithén tvingas avsluta sin karriär. Brithén har haft kontrakt med Rögle den här säsongen, men inte spelat en match sedan SM-slutspelet 2022. Handledsskadan han ådrog sig då sätter nu stopp för vidare spel.

– Den var värre än befarat, och jag fick reda på ganska tidigt att det kommer bli kämpigt att kunna komma tillbaka. Men vi var tvungna att ge den tid för att se hur den skulle läka. Och efter att den nu har läkt och jag gjort en operation visar det sig att det inte finns så mycket att göra för att kunna komma tillbaka och spela hockey, säger Brithén till klubbens hemsida.

Vann SM-guld med HV71

32-åringen inledde sin hockeykarriär i Rögle och debuterade i A-laget under elitseriesäsongen 2009/10. Därefter blev det tre säsonger i Rögle innan flyttlasset gick vidare till Jönköping och HV71 2013. Där vann Brithén SM-guld med HV71 2017.

Ted Brithén återvände sedan till Rögle och blev bortsett från en kort sejour i schweiziska Bern moderklubben trogen under den resterande delen av sin karriär. Totalt spelade Brithén 384 matcher för Rögle.

– Man kommer ihåg de fina stunderna, med att gå upp i SHL 2012 med Rögle. Vinna SM-guld med HV71 2017. Vinna serien och CHL med Rögle, det var också en otrolig upplevelse. Jag fick vara med i landslaget och vinna Karjala Cup en gång. Och så lite individuella priser. De sakerna kommer man ihåg mest, säger Brithén.


TV: Därför är inte Malte Strömwall uttagen i Tre Kronor


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL