Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Elias Pettersson förlängde sviten – upp i ensam poängligaledning

ANNONS

Inför nattens möte med Edmonton Oilers delade Elias Pettersson ledningen i poängligan med Jack Hughes. Efter 6–2-segern är nu den svenske storstjärnan uppe i ensam poängligaledning.

Elias Pettersson har haft en urstark start på säsongen. Inför nattens möte med Edmonton Oilers hade han skrapat ihop 20 poäng på elva matcher, vilket gjorde att han delade på ledningen i NHL:s poängliga med New Jersey Devils stjärna Jack Hughes.

Efter Vancouvers 6–2-seger mot Edmonton har nu Pettersson seglat upp i ensam poängligaledning i NHL. Detta efter att 24-åringen noterades för en passningspoäng i segermatchen. Svensken såg länge ut att lämna matchen poänglös, men i matchens slutminut fanns Elias Pettersson med i förarbetet till Brock Boesers 6–2-mål.

Elva poäng på de sex senaste matcherna

Pettersson har nu gjort poäng i tio av de tolv matcher han spelat den här säsongen och nattens assist gör att han förlänger sin poängsvit till sex raka matcher. På dessa matcher har han stått för elva poäng.

24-åringen blev inte ensam svensk poängmakare i matchen, då även Nils Höglander skrev in sig i protokollet genom att bokföra sig för sitt tredje mål för säsongen. Detta då han satte Canucks 4–2-mål i mitten av den andra perioden. Även Mattias Ekholm blev målskytt i matchen, då han öppnade matchens målkonto med sitt 1–0-mål för Edmonton. Målet var svenskbackens första för säsongen.

Canucks ligger på en andraplats i Pacific Division, fyra poäng bakom regerande Stanley Cup-mästaren Vegas Golden Knights.

Vancouver Canucks – Edmonton Oilers 6–2 (3–1, 1–1, 2–0)
Vancouver: Brock Boeser 2 (10), Quinn Hughes (5), Pius Suter (3), Nils Höglander (3), J.T. Miller (7).
Edmonton: Mattias Ekholm (1), Leon Draisaitl (5).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games