Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Calle Järnkrok övertidshjälte i natt: "Förtjänade att vinna"

Calle Järnkrok har haft en produktiv inledning på NHL-säsongen. I natt blev den svenske 32-åringen övertidshjälte för sitt Toronto i mötet med Tampa Bay.
– Vi förtjänade att vinna i ordinarie matchtid, säger Järnkrok.

Nattens möte mellan divisionsrivalerna Toronto Maple Leafs och Tampa Bay Lightning blev en svängig sådan. Publiken i Scotiabank Arena fick se tio mål under ordinarie matchtid innan Calle Järnkrok klev fram och blev matchhjälte.

46 sekunder in i förlängningsspelet avgjorde Järnkrok matchen med sitt andra mål i matchen, då han från nära håll styrde in det matchvinnande målet bakom landsmannen Jonas Johansson.

– Jag tycker att vi förtjänade att vinna i ordinarie matchtid, men vi lyckades i stället ta det i övertiden, säger Järnkrok till NHL.com.

Hämtade upp 1–4-underläge

Nattens drabbning i Toronto blev, som sagt, en svängig sådan.

Efter att Toronto tagit en tidig ledning genom rookieforwarden Matthew Knies kunde Tampa Bay gå ifrån till en 4–1-ledning i öppningsakten efter att Victor Hedman stått för ett mål och två assist i den första perioden. Dubbla mål av Auston Matthews i mittperioden gav emellertid Toronto kontakt inför den tredje perioden, där Järnkrok först kvitterade matchen innan Mitch Marner fullbordade vändningen.

Tampa lyckades sedan kvittera till 5–5 i slutet av den tredje perioden, innan Järnkrok avgjorde matchen i förlängningen.

– Det är tufft för Auston Matthews att behöva göra hattrick varje match, så jag gissar att det är bra för oss andra att bidra med lite mål också. Jag tycker inte att vi spelade så dåligt i den första perioden, men sedan gör vi säsongens bästa period i andra perioden, säger Järnkok.