Björklöven nollades.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Björklöven nollade av jumbon Västervik: “Sätter oss själva i skiten”

ANNONS

Västervik står för en rejäl skräll under tisdagskvällen. 
Jumbon vinner nämligen över serieledande Björklöven med 5-0. 
– Vi sätter oss själva i skiten, det är misstag på alla målen, säger Lövenbacken Kim Johansson till TV4. 
– Vi kan inte ge upp sådana jävla mål som vi släpper in, säger tränaren Viktor Stråhle.

Serieledande IF Björklöven åkte ner till Småland för att ställas mot jumbon Västerviks IK under tisdagskvällen. En självklar seger för Björklöven tänkte nog många på förhand, men så blev det inte. 

Västervik skrällde nämligen och vann med hela 5-0. 

Hemmalaget fick en perfekt start på matchen då Jake McGrew gjorde 1-0 redan efter fyra minuters spel. Senare i den första perioden kom både 2-0 och 3-0 där båda målen gjordes av Victor Öhman

Efter 20 spelade minuter hade Västervik alltså skaffat sig en 3-0-ledning mot serieledande Björklöven. 

– Det är strålande, vi kommer ut som vi vill och tar vara på våra målchanser. Det är egentligen bara att fortsätta och inte slappna av någonting, säger Theo Jacobsson, som stod för två assist i perioden, till TV4. 

Björklöven var dock frustrerade över hur spelet såg ut under första perioden. 

– Vi slarvar lite och de gör mål på sina chanser och har några till. Vi måste göra någonting bättre. Jag har inget svar på varför det ser ut så men vi ger dem lite målchanser i stället för att de skapar dem, säger Fredric Weigel.

Björklöven: “De är ganska livrädda”

I mittperioden klev Björklöven upp rejält och pressade på i ett försök att komma tillbaka in i matchen. “Löven” skapade många chanser, men kom ändå inte till så många heta lägen. 

Skotten i den andra perioden slutade 12-0 till Björklöven och backen Kim Johansson var då inte imponerad över hur Västervik uppträdde. 

– Man ser ju att de är ganska livrädda där ute och skvätter pucken till höger och vänster. De vill ju knappt ha den på bladet utan skvätter den ur egen zon hela tiden. Det är vi som sätter oss själva i skiten, det är misstag på alla målen. Annars skapar de ingenting av sig själva utan det är vi som föder dem med chanser, säger Johansson i pausen.

Västerviks Victor Öhman hade gjort två mål i matchen efter att endast ha gjort ett mål på de 15 första matcherna. Det var extra speciellt för honom eftersom hans farbror Stefan Öhman är assisterande tränare i Björklöven. 

– Jag slängde några blickar mot honom efter båda målen. Vi får se hur matchen slutar först. Vi leder ju nu men om vi skulle vinna kommer man vara lite kaxig men vi får ta tredje perioden först, säger Öhman.

Emil Zetterquist höll nollan i Västerviks seger

I den tredje perioden blev ledningen dock ännu större för Västervik. När Björklöven fick chansen i powerplay så kunde nämligen Mattias Wigley göra mål i boxplay. Pucken gick ner till målvakten Victor Brattström, inlånad från HV71, som försökte skicka upp en passning till en medspelare men pucken gick rakt ut i mittzon där ingen annan förutom Västerviks Wigley kom. Han åkte då in i offensiv zon och sköt ett skott som gick in bakom Brattström för 4-0 i matchen. 

Björklöven tog ut målvakten i slutet av matchen men behövde alltså göra fyra mål på de sista minuterna för att ens kunna ta poäng. De var dock inte ens nära att vända på matchen utan i stället kunde Theo Jacobsson fastställa segern då han satte 5-0 i tom kasse. 

Björklöven vann skotten med hela 31-15 i matchen men det var alltså Västervik som vann matchen med 5-0. Västerviks målvakt Emil Zetterquist storspelade och räddade alla 31 skott han fick på sig medan Björklövens målvakt Victor Brattström släppte in fyra mål på 14 skott. 

Tränaren Viktor Stråhle var då rejält irriterad efter storförlusten. 

– Insatsen är inte godkänd. Vi ger bort pucken, mål i arslet. De får spela på ledningen och slå sarg ut hela matchen. Vi saknar inte målchanser men vi kan ju inte ge upp sådana jävla mål som vi släpper in. Det räcker inte till, vi måste vara mycket skarpare, säger Stråhle till TV4. 

Västervik – Björklöven 5–0 (3-0,0-0,2-0) 

Västervik: Victor Öhman 2, Jake McGrew, Mathias Wigley, Theo Jacobsson. 
Björklöven: –


TV: "Det är lite boyband över den bilden"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 21 maj
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL