Anthony Mantha.
Foto: Amber Searls-USA TODAY Sports
NHL

Uppgifter: Washington Capitals försöker trejda Anthony Mantha

ANNONS

Anthony Mantha har inte lyckats i Washington Capitals och petades i en match tidigare under hösten. 
Nu uppger The Fourth Period att “Caps” aktivt försöker trejda bort stjärnforwarden. 

I april 2021 trejdades Anthony Mantha från Detroit Red Wings till Washington Capitals och han skulle få ett lyft i karriären av att komma till den amerikanska huvudstaden. Det har snarare blivit tvärtom. 

Mantha har haft skadebekymmer och även haft svårt att leverera på hög nivå under sin tid i “Caps”. I fjol blev det elva mål och 27 poäng på 67 matcher men den här säsongen har det bara blivit 1+1 på nio matcher. 

Den tilltänkte stjärnforwarden har gått poänglös från åtta matcher så här långt och var även petad i en match för Washington. 

– Den största grejen är hans offensiv. Det är ingen hemlighet att han är en offensiv spelare. Han är ingen som ska döda utvisningar, ingen defensiv specialist. Han är en offensiv spelare. Då behöver han skapa chanser och han måste producera, sade tränaren Spencer Carbery om petningen till Daily Faceoff.

Shoppas ut till andra lag

Nu uppger då The Fourth Period att Washington Capitals aktivt försöker trejda bort Anthony Mantha i ett försök att frigöra lönetaksutrymme. Sajten skriver att Washington ska ha haft förhandlingar med lag som Montréal Canadiens, Philadelphia Flyers, San Jose Sharks och Anaheim Ducks om Mantha. 

Problemet med att komma överens är Manthas dyra kontrakt. 29-åringen tjänar 6,5 miljoner dollar (cirka 70,5 miljoner kronor) den här säsongen vilket är fjärde mest i Capitals då endast Aleksandr Ovetjkin, Nicklas Bäckström och Jevgenij Kuznetsov tjänar mer. Manthas kontrakt har en “cap hit” på 5,7 miljoner dollar (cirka 61,9 miljoner kronor) vilket är lite för stort för andra lag att svälja. Washington lär då försöka förbättra dealen från sitt håll för att något lag ska vara öppna för att ta emot kontraktet. 

Anthony Mantha draftades av Detroit Red Wings som 20:e spelare i förstarundan av NHL-draften 2013. Hans bästa säsong i NHL var 2018/19 då forwarden sköt 25 mål och 48 poäng på 67 matcher. I sin karriär har han gjort 254 poäng på 429 NHL-matcher.


TV: Wiggo Sörensen efter Smålands brons

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games