Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Anaheim Ducks succé – besegrar Vegas för sjätte raka segern

Vegas Golden Knights hade tagit poäng i tolv raka matcher och ledde med 2-0 i nattens match mot Anaheim Ducks.
Då gjorde Anaheim fyra mål i tredje perioden för att vända och vinna med 4-2 för att bryta Vegas jättesvit.
– Det visar på karaktären som finns i det här laget, säger oväntade hjälten Sam Carrick.

Förra säsongen vann Vegas Golden Knights Stanley Cup och den här säsongen hade Vegas också inlett med poäng i tolv raka matcher för att vara NHL:s bästa lag. Vegas hade elva vinster och blott en övertidsförlust under hösten.

Men i natt såg Anaheim Ducks till att få stopp på sviten.

Vegas såg ut att gå mot segern då Jack Eichel ledde vägen för regerande mästarna. Först assisterade han till Ivan Barbasjevs 0-1-mål och därefter satte stjärnan själv 0-2. Vegas ledde då med två mål inför tredje perioden – något som brukar leda till seger. Men Anaheim hade andra planer.

Adam Henrique satte 1-2 i powerplay innan Sam Carrick sköt kvitteringen till 2-2. Därefter klev stjärnan Mason McTavish fram och gjorde 3-2 med mindre än fyra minuter kvar att spela. Carrick punkterade sedan matchen med sitt 4-2-mål. Efter att bara ha gjort ett mål på de tio första matcherna gjorde Sam Carrick nu två mål på åtta minuter i vändningen.

“Vi ger aldrig upp”

Anaheim tar därmed sin sjätte raka seger – och laget har vänt underläge till seger i fem av de matcherna.

– Det visar på karaktären som finns i det här laget. Vi ger aldrig upp och vi slutar inte kämpa utan vi tror på varandra hela tiden. Det spelar ingen roll om vi ligger under med ett, två eller tre mål, vi vet att vi alltid har chansen att komma tillbaka, säger Carrick till nhl.com efteråt.

Förra säsongen var Anaheim det sämsta laget i NHL med endast 58 poäng på 82 omgångar. Den här säsongen har det unga laget dock inlett starkt. Ducks har vunnit sju av de elva första matcherna och ligger därmed på en slutspelsplats med sina 14 poäng. Vegas är, trots förlusten, bäst i NHL på 23 poäng.

Anaheim Ducks – Vegas Golden Knights 4–2 (0-1,0-1,4-0)

Anaheim: Sam Carrick 2 (3), Adam Henrique (2), Mason McTavish (6).
Vegas: Ivan Barbasjev (4), Jack Eichel (6).