TV-pucken

Stockholm Nord mästare efter superdrama i TV-pucksfinalen

Stockholm Nord är TV-pucksmästare! De vann finalen med 4-3 efter förlängning, sedan lagets storstjärna Viggo Björck avgjort.

Stockholm Nord gick in i finalen som stora favoriter medan Södermanland var en underdog som över huvud taget inte var tippade att gå till final.

Men det blev en rysarmatch.

Stockholm tog ledningen när Pax Kleffner, en del av den fruktade förstakedjan, satte 1-0. Därefter tog Södermanland över. 1-1 kom från Hjalmar Cilthe, som med det gjorde sitt första mål för turneringen. Bara 42 sekunder senare var det dags igen. Lagets målkung Christian Furuvik, som avgjorde semifinalen, stack blixtsnabbt i en kontring och frispelades. Han gjorde inga misstag utan kunde sätta 2-1 för uppstickaren Södermanland.

Innan den första perioden var slut kom 2-2, när Theodor Knights från snäv vinkel gjorde sitt första mål i TV-pucken.

I början av den andra perioden var det en desto mer van poängspelare som klev fram för stockholmarna. Storstjärnan och lagkaptenenViggo Björck satte 3-2 i ett mer eller mindre öppet mål efter en kylig framspelning från Marcus Nordmark.

I powerplay lyckades sedan Södermanland kvittera igen när Adam Andersson pricksköt in 3-3 från distans.

Matchen gick till förlängning och där klev storstjärnan Viggo Björck fram och avgjorde. Björck frispelades från ungefär halva planen, och sköt avgörandet via ett snabbt handledsskott.

Stockholm Nord tog hem sitt fjärde guld på fem år och kunde fira med en klassisk TV-puckshög. För två år sedan vann Viggo Björcks storebror Wilson TV-pucken, även han med Stockholm Nord.

TV: Viggo Björck om avgörandet